Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Krizni štab nije raspušten, ne sastaje se jer nije bilo novih mera“

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da „ima dosta školske dece“ zaražene koronavirusom i da su ona „ozbiljni prenosioci bolesti“.

  Lončar napominje i da se među decom pojavio „još jedan ili dva virusa“ koji nisu korona i da treba obratiti pažnju.

  „Broj dece zaražene koronom se menja, ima ih dosta, ima dosta i beba i školske dece, oni su jedan ozbiljan prenosioc bolesti. S druge strane, pojavila su se još jedan ili dva virusa koji nisu korona i trenutno su u opticaju. Ne zaboravite da tek očekujemo sezonski grip da nam dođe“, rekao je Lončar u Nišu, a prenosi N1.

  Na pitanje zašto je zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije zabranjeno da objavljuju brojeve u vezi sa koronom, Lončar kaže da ne zna zašto je to tako.

  „Moguće je zato što smo imali neslaganja, da je recimo, preminuo pacijent iz Vranja u bolnici u Nišu, pa se računa da se vodi da je umro i u Nišu i u Vranju“, objasnio je.

  Kaže da ne postoji „nijedan razlog da se sakrije bilo koji broj“.

  „Postoje svi papiri, dokumentacija. A mi ćemo tek saznati koliko je ljudi umrlo a da nisu došli do bolnice“, dodao je.

  „Krizni štab nije raspušten“

  O tome da li je Krizni štab raspušten pošto se ne sastaje, Lončar kaže:

  „Krizni štab nije raspušten. To što ne dolaze kamere da snime sastanke, ne znači da se ne radi, i da se ne sastaje. A ne sastaje se jer nije doneta odluka da se donesu nove mere, da ne maltretiramo građane. Jer, kad zakažete sednicu nekoliko dnaa ranije, do tog momenta imate milion pretpostavki koje će mere doneti krizni i građane dovodimo do krajnje nekorektne situacije, da ih plašimo ili zbunjujemo“, kazao je Lončar.

  Krizni štab, dodaje, radi i „analizira situaciju“.

  Lončar je još jednom pozvao sve građana da se vakcinišu, jer je to, kako je rekao, jedini način da se prevaziđe problem sa epidemijom koronavirusa.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE