Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krizni štab bez IZJAVA MEDIJIMA: Lekari za RADIKALNO pooštravanje mera

  Krizni štab analizirao je situaciju u vezi sa koronavirusom, a nakon sednice u punom sastavu, medicinski deo Štaba preciznije je definisao predlog novih mera, koji će dostaviti vladi.

  Nakon sednice nije bilo izjava za medije.

  Kako se saznaje, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

  Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima.

  Medicinski deo Kriznog štaba saglasan je da mere moraju da se pooštre, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

  „Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba. Životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima“, kaže doktor Tiodorović.

  „Medicinski deo kriznog štaba je za skraćivanje radnog vremena svih objekata. Ali, to ne znači da želimo uvođenje policijskog časa“, naveo je.

  On nije želeo da govori o drugim merama dok se ne konsultuju svi pravni stručnjaci.

  Krizni štab se hitno sastao, između ostalog, i zato što se očekuje veliki priliv naših državljana iz inostranstva povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

  Ružić: Očekujte ošrije mere

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da su na sednici Kriznog štaba izneti predlozi za uvođenje oštrijih mera i on očekuje da će takva biti i nova odluka države, što će biti „brzo obznanjeno“.

  „Imali smo na sednici Kriznog štaba različite predloge i preporuke koje će biti sažete u pisanoj formi i predati predsednici vlade Ani Brnabić kao zvanična preporuka. Predlozi idu u pravcu još oštrijih mera“, rekao je Ružić, za emisiju Prav ugao, na TV Vojvodina.

  Prema njegovim rečima, situacija je alarmantna i „apsorciona mogućnost“ bolnica se smanjuje, ne zbog manjka kapaciteta, već zato što je, „kako je on razumeo“, oko deset odsto zdravstvenih radnika zaraženo.

  On je rekao da će „svakako ova preporuka zdravstvenog dela Kriznog štaba biti pretočena i u odluku vlade Srbije u, prepostavljam, vidu oštrijih mera imajući u vidu brojke koje dobijamo“.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: 021, Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE