Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krivokapićeva Vlada „OŽIVLJAVA“ ekonomske veze sa Srbijom

  Nakon šest i po godina, aktuelna Vlada „vraća u život“ Mešovitu komisiju za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Srbije, a jedan od dvojice kopredsedavajućih biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

  Prema odluci donetoj na poslednjoj sednici, reč je o „propisanoj obavezi“ proistekloj iz sporazuma koji su dve države potpisale 2009. godine, ali koji nikada nije stvarno zaživeo. Naime, prva sednica ovog međudržavnog tela održana je 29. novembra 2013. u Podgorici, a druga 2. marta 2015. u Beogradu, pišu Dnevne novine.

  „Nakon redovnih parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine, formiran je 42. saziv Vlade Crne Gore te je potrebno odrediti članove komisije u skladu s novom personalnom i organizacionom strukturom u Vladi Crne Gore“, precizira se u odluci kojom se formalizuje odabir četiri stalna člana.

  Prema statističkim podacima o spoljnotrgovinskoj razmeni, tokom krizne 2020. godine, Crna Gora je uvezla robu u vrednosti od 2,11 milijardi evra od čega se petina, 414,9 miliona, odnosila na robu iz Srbije.

  S druge strane, od izvezenih tek 366,1 miliona evra robe, 101 milion se odnosi na Srbiju.

  Ova odluka doneta je nekako uporedo sa informacijom da će premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić 2. i 3. novembra boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji.

  Zvanična poseta premijera Beogradu biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje, navodi se u platformi za tu posetu koja je usvojena na sednici crnogorske Vlade.

  Izvor: Agencije

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE