Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kriptovaluta, BlockFi, Worldcoin

  Rusija ZABRANILA korišćenje kriptovaluta za plaćanje

  Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o zabrani digitalnih plaćanja, odnosno korišćenja kriptovaluta i NFT-ova širom zemlje. Zakon je 8. jula odobrila ruska Skupština, poznata kao Duma, čime je zabranjena upotreba digitalnih hartija od vrednosti i tokena za plaćanje roba i usluga u Rusiji.

  Zakon je proširenje ranijeg zakona, koji je zabranio korišćenje kriptovaluta za plaćanje.

  Zabrana se dogodila usled značajnog protivljenja ruskih finansijskih vlasti upotrebi kriptovaluta uz argument da one ugrožavaju stabilnost zemlje.

  Ranije ove godine, centralna banka zemlje saopštila je da finansijskim institucijama treba zabraniti obavljanje operacija korišćenjem digitalne valute. Predložila je zabranu i razmene. Banka je navela da su Rusi aktivni u svetu kriptovaluta, budući da obavljaju transakcije oko 5 milijardi dolara godišnje.

  Bitkoin

  Bitkoin (Pixabay)

  Predložena zabrana bila je deo globalnog obračuna sa kriptovalutama jer su mnoge vlade bile zabrinute da bi digitalne valute poremetile njihove finansijske sisteme.

  „Najbolje rešenje je uvesti zabranu rudarenja kriptovaluta u Rusiji“, saopštila je banka, prenose strani mediji.

  Ruski ministar finansija Anton Siluanov zauzeo je drugačiju perspektivu od centralne banke. On je rekao da bi kriptovalute trebalo regulisati, a ne zabraniti u Rusiji. Takođe, tvrdi da bi trgovanje kriptovalutama trebalo da bude legalizovano preko nacionalnih banaka.

  Podsećamo, Ministarstvo finansija Rusije je u februaru predstavilo parlamentu nacrt zakona koji će regulisati kriptovalute u zemlji. To je u suprotnosti sa stavom Banke Rusije, koja se zalagala za zabranu kripto aktivnosti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE