Kreće voz na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica, i to kakav! (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kreće voz na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica, i to kakav! (FOTO)

  Promotivna vožnja na železničkoj liniji Beograd – Kosovska Mitrovica biće organizovana u subotu, 14. januara, sa polaskom voza sa Glavne železničke stanice Beograd.

  Na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, “Srbija voz” uvodi prvi put posle 1999. godine železničku liniju na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica.

  Probna linija Beograd – Kosovska Mitrovica biće uspostavljena od 20. januara do 26. februara, nakon čega će biti odlučeno da li će postati redovna linija, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

  Vozovi će polaziti petkom u 10.40 iz Kosovske Mitrovice, a iz Beograda nedeljom u 8.30 časova.

  Na direktnoj liniji Beograd-Kosovska Mitrovica saobraćaće najnoviji voz iz Rusije, koji će na svoje prvo putovanje krenuti prvog dana Srpske Nove godine, najavio je ranije direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

  voz-bg-kim-kancelarija-za-kim1

  Voz će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica, a reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

  “Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM”, rekao je Đurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

  Izvor: BIZLife/Agencije

  Foto: Kancelarija za KiM/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE