Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kratka istorija „kraljevstva nakita“

  Kartije (Cartier) je kompanija koja dizajnira, pravi, distribuira i prodaje luksuzni nakit i satove širom sveta.

  Luj-Fransoa Kartije je „podigao“ Kartije „na noge“ 1847. godine, kada je preuzeo radionicu nakita od svog učitelja. Godine 1874. Lujev sin Alfred Kartije je preuzeo kompaniju, ali su zapravo njegovi sinovi Luj, Pjer i Žak proslavili sam brend i njegovo ime i učinili ga poznatim širom sveta.

  Kartije ima dugu istoriju i poznat je po tome što njihove proizvode nose kraljevske porodice. Kralj Velike Britanije Edvard VII nazivao je Kartije „nakitom kraljeva i kraljem nakita“.

  Kartije danas ima više od 200 radnji otvorenih u 125 zemalja. Među njima se izdvajaju tri istorijske vile u Parizu (Rue de la Paix), Londonu (New Bond Street) i Njujorku (Fifth Avenue).

  Pariz

  Luj Kartije, najstariji brat, osnovao je prvi butik u legendarnoj ulici Rue de la Paix u Parizu 1899. godine. Odatle je dizajnirao muške satove i prelazio granice stila i dizajna kada je nakit u pitanju. Elegancija je bila njegova opsesija, a umetnost je oživljavala njegovu filozofiju.

  London

  Žak Kartije, najmlađi brat, preuzeo je kancelarije i radnje u Londonu 1906. godine. Dosta je putovao i stvorio je neraskidivu vezu sa britanskom kraljevskom porodicom, čije je poverenje u kompaniju Kartije opstalo sve do današnjeg dana.

  Njujork

  Pjer Kartije je poznat po tome što je 1917. godine zamenio Kartijeovu bisernu ogrlicu za najlepšu kuću na Petoj aveniji u Njujorku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE