Kragujevački TRGOVCI "nemi" na predlog o NERADNOJ NEDELJI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kragujevački TRGOVCI “nemi” na predlog o NERADNOJ NEDELJI

  Među trgovcima u Kragujevcu nema “dobrovoljaca” koji su se odrekli rada drugog dana vikenda od kada je, pre mesec dana, pokrenuta inicijativa Socijalno-ekonomskog saveta grada da se u Srbiji zabrani rad nedeljom u trgovinskoj delatnosti.

  Predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta i predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je Beti da pozdravlja odluku knjižare u Trsteniku da ne radi nedeljom, jer su pokazali da razumeju koliko im znače zdravi i zadovoljni radnici.

  On je rekao da je dobro što se u Srbiji “zahuktava” debata oko zabrane rada nedeljom za trgovine.

  Tu inicijativu u Kragujevcu je, prema nezvaničnim informacijama, podržala pravoslavna crkva dok, kako prenose mediji, na nju ne gledaju pozitivno predstavnici Gradske uprave i Regionalne privredne komore koji su razgovarali sa privrednicima.

  Ristić je rekao da su predstavnici Gradske uprave u SES već prihvatili inicijativu, pa bi bilo dobro da “sinhronizuju” svoje stavove.

  Gradska Televizija Kragujevac je u ponedeljak prenela da u Gradskoj upravi i Regionalnoj privrednoj komori Kragujevaca smatraju da bi ukidanje rada nedeljom uticalo na smanjenje turističkog i privrednog potencijala grada.

  Predsednik RPK u Kragujevcu Predrag Lučić je ocenio za RTK da veliki tržni centri najveće promete ostvaruju nedeljom i da upravo tada dolazi veliki broj građana da obavi kupovinu i sa šireg prostora centralne Srbije.

  Ristić smatra da ti argumenti “ne stoje”, jer građani Srbije nisu toliko bogati da idu nedeljom da kupuju ono što im nije potrebno. Smatra da se kupovina može obaviti i prvog dana vikenda, a da zaposleni u trgovinama zaslužuju da im nedelja bude neradni dan.

  “Tako treba da razmišljaju i poslodavci, da bi imali zdrave i zadovoljne radnike”, istakao je Ristić.

  SES Kragujevca je pre oko mesec dana podneo nadležnim državnim organima inicijativu o zabrani rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti, sem za benzinske pumpe i apoteke. SES je imao u vidu i podatak da među 200.000 zaposlenih u trgovinskoj delatnosti 70 odsto žena.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE