Kragujevački Fijat na dva poena od novog modela

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kragujevački Fijat na dva poena od novog modela

  Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je “srebrni status” i dobila dva nova boda što je osnova da se dogodine kvalifikuje za novi model.

  U upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom “Proizvodnja svetske klase” (WCM), kompanija je potvrdila “srebrni status” i dobila dva nova poena. Sada ih, piše Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbeđuje “zlatni status”, a koji imaju vodeće Fijatove fabrike.

  Sa izvesnošću se očekuje da će kragujevačka fabrika “zlatni status” u proizvodnji automobila svetske klase da osvoji već dogodine, čime će, kako veruju upućeni u ovu problematiku, da otvori nove perspektive.

  I samo zadržavanje “srebrnog statusa, uz dva dodatna poena, u godišnjem ocenjivanju organizacije i kvaliteta, rada, bezbednost proizvodnog procesa, obučenosti radnika i drugog, pokazuje, tvrde u ovim krugovima, da menadžment FCA ozbiljno računa na kragujevačku fabriku, koja bi, otuda, 2020. sa gotovo izvesnim “zlatnim statusom” u proizvodnji automobima svetske klase, napokon trebalo da dobije proizvodnju novog, to jest još jednog modela.

  Mnogi prognoziraju da proizvodnju novog modela u Kragujevcu ipak ne treba očekivati pre 2020.

  Ovogodišnja proizvodnja u FCA Srbija biće okončana 17. decembra, do kada će, usled usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, u fabrici biti još petnaestak radnih dana.

  U kragujevačkoj fabrici u 2018, već sada je izvesno, biće, proizvedeno ukupno oko 60.000 automobila, što je za više od 10.000 vozila manje nego lane. Plan za narednu godinu još nije saopšten.

  Izvor: B92

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE