Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Kovid propusnicama 7-10 dana a onda RIGOROZNIJE MERE“

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da će se sačekati sedam do deset dana da se vide efekti kovid propusnica i da ako takva mera ne da rezultat koji se očekivao, resorno Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere.

  On je napomenuo da se već dugo drži visok broj novoobolelih, u jednom trenutku je bilo 8.500 ljudi, to su ozbiljni brojevi, a povećava se broj ljudi koje gubimo svakog dana.

  „Jučerašnji broj od 61 čoveka kojeg smo izgubili neće biti najveći broj koji ćemo doživeti u četvrtom talasu, i pored vakcina, to je zabrinjavajući broj“, rekao je Đerlek za RTS.

  Govoreći o tome može li kažnjavanje onih koji nemaju propusnicu posle 22 sata da popraviti situaciju, Đerlek kaže da se to ne shvata kao kažnjavanje, I da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana i kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

  Postavio je pitanje da li će to dati efekta.

  “Stav Ministarstva zdravlja je da ćemo sačekati sedam do deset dana i ako bude pozitivnog efekta, bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na sednici Kriznog štaba tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere”, rekao je Đerlek.

  Može li zdravstveni sistem da izdrži

  Obilazeći kovid bolnice širom Srbije, evidentno je i vidno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni, ima tu i emotivnih stvari, divim se kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi. Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude, i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstvni sistem može odgovoriti i na najteže izazove, kaže državni sekretar.

  Vakcina nema alternativu

  Kako kaže, stav Ministarstva zdravlja je da bezbedna vakcina nema alternativu, pogotovo kada smo dobili našu, Torlakovu vakcinu.

  „Sada imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvenih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi“, kaže Đerlek.

  Prema njegovim rečima, virus živi s nama i u nama, uvek traži nevakcinisane.

  Ukazuje da su lokalne samouprave sa najmanje vakcinisanih Tutin, Lajkovac, Mionica, Merošina.

  „Mladi najbolje razumeju mlade, zato treba držati tribine i njima bi trebalo da se obraćaju njihovi vršnjaci, da im ispričaju kroz šta su prošli i šta su morali da prežive“, zaključio je Đerlek.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE