Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  đerlek

  „Kovid bolnice pune, neće biti uvođenja drugih ustanova u kovid sistem“

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da zdravstveni sistem ima dovoljne kapacitete i da se ne razmišlja o uvođenju drugih ustanova u kovid sistem, iako su, kako je dodao, tri kovid bolnice maksimalno popunjene, kliničko-bolnički centri 90 odsto, a gradske bolnice oko 80 odsto.

  „Strategija za četvrti talas je bila da se prvo pune tri kovid bolnice i one su maksimalno popunjene, a to je pun pogodak za zdravstveni sistem. Tu smo zbrinuli 2.000 ljudi. Kliničko-bolnički centri popunjeni su 90, a bolnice u Srbiji 80 odsto“, rekao je Đerlek za RTS.

  On je naveo da je u kovid bolnicama zbrinuto 90 odsto nevakcinisanih građana, a u bolnici u Batajnici taj broj iznosi 95,6 odsto što je, kako je ocenio, najveći problem zdravstvenog sistema u ovom trenutku.

  „To je najveći problem sa kojim se zdravstveni sistem i država bore u ovom trenutku i uradićemo sve što možemo da povećamo broj vakcinisanih, jer bez vakcinacije nema ni izlaska iz ove situacije“, rekao je Đerlek.

  Govoreći o imunizaciji na koronavirus, Đerlek je rekao da taj proces više ne stagnira i najavio „žustru i agilnu“ kampanju u medijima i na terenu, koju će predvoditi najbolji medicinski stručnjaci.

  „To je odlična meta – ne da ubedite, već da objasnite ljudima da treba da se vakcinišu“, naglasio je on.

  Ističe da je pooštrena kontrola mera i da je od 27. septembra do 3. oktobra napravljeno 13.500 inspekcijskih nadzora, što je 20 odsto više nego prethodne nedelje.

  „Mi ćemo povećavati broj inspekcijskih nadzora. Epidemijske mere mogu dati efekat samo ako budu dobro kontrolisane odnosno sprovedene u praksi i na delu uz naravno vakcinaciju, vakcinaciju, vakcinaciju“, poručio je Đerlek.

  Izvor: RTS

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE