Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kovid bolnica u Batajnici prazna, direktorka sugeriše – prenamenu

  Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da ta bolnica ima 930 mesta, a da u poslednja dva meseca broj pacijenata nije prešao 35, uz ocenu da bi trebalo izvršiti prenamenu te bolnice.

  „Ova zgrada je nova, prostrana, opremljena, praktična. Ima parking sa 700 mesta i ne znam koliko će još ovde držati kovid-bolnicu, u kojoj leži u proseku 30 ljudi dnevno“, rekla je Adžić Vukičević za list Nova.

  Prema njenim rečima, bolnica bi mogla da bude ispražnjena za pet do sedam dana ukoliko ne bi bilo novih prijema svakog dana, neki pacijenti bi bili otpušteni kući, a drugi prebačeni u druge klinike.

  Dodala je da je predlog Ministarstva zdravlja da se izvrši prenamena u bolnicu za palijativnu negu najpametnije i najbolje rešenje za taj prostor, jer je Srbija jedina zemlja u okruženju koja nema takvu bolnicu, naglašavajući da je zgrada velika i da se može iskoristiti za više različitih namena.

  „Ako ne bolnicu, onda, nadležni, otvorite vrtić, starački dom ili studentski, učinite bilo šta, samo iskoristite ovoliki prostor da ne zvrji prazan“, kazala je Adžić Vukičević.

  Ona je dodala i da u toj bolnici trenutno radi blizu 100 zaposlenih, od kojih su mnogi sada na odmoru koji nisu iskoristili iz 2021. i 2022. godine, kada je u toj bolnici na dnevnom nivou bilo i do 1.000 obolelih od kovida.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE