Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KORISNO: LinkedIn testira besplatan servis koji spaja korisnike sa potencijalnim mentorima

  Društvena mreža koja je usmerena na razvoj karijere i pronalaženje posla – LinkedIn, testira nove opcije kako bi pomogla korisnicima da nađu potencijalne mentore, i obrnuto – mentori mogu da pronađu one koji su zainteresovani da uče od njih.

  Ovaj bespatni servis za sada mogu da koriste samo neki, ali biće dostupan svim LinkedIn korisnicima do kraja leta, rekao je predstavnik ove mreže za Fast Company.

  Evo kako će funkcionisati:

  – Postojaće mesto na vašem profilu pod nazivom „your dashboard“, preko koga možete da pristupite odeljku „career advice hub“.

  – Možete da se prijavite kao mentor ili kao „učenik“.

  – Dajete neke detaje o tome sa kim biste voleli da se povežete, na primer, koja oblast industrije ili obrazovanja vas zanima, i kakav savet biste želeli da date ili dobijete.

  – LinkedIn će imati algoritam koji će vam preporučivati određene osobe. Vi birate jednu od tih osoba (po onim oblastima koje ste izabrali), i ta osoba će dobiti poruku da želite da se povežete. Ako se i mentor i učenik slože, mogu da započnu komunikaciju, i to ne mora biti nužno preko LinkedIna.

  Hari Srinivasan, direktor upravljanja proizvodima u LinkedInu, rekao je za Fast Company da LinkedIn razvija sadržaj da bi pomogao korisnicima da dele ili dobijaju korisne poslovne savete.

  Ovaj servis mogao bi da olakša svima onima kojima treba savet oko posla ili karijere, poslovnog usmerenja, a ne znaju koga mogu da pitaju, i da li je taj neko raspoložen da im izađe u susret.

  Mnogi uspešni milijarderi slažu se u jednom – ako želite da napredujete, potreban vam je mentor, neko ko će moći da vam daje povratne informacije kako radite, šta bi trebalo da poboljšate, šta više da učite, i slično. Tako sa sigurnošću možete da znate da li ste na dobrom putu. Zato je ovaj novi servis LinkedIna tako dobar i koristan.

  [preporucene_vesti ids=“266322,263792, 65735″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: LinkedIn

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE