Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KORIDOR 10: Grci podizvođačima duguju 7 miliona evra

  Održan sastanak sa direktorom grčkog Aktora koji duguje sedam miliona evra podizvođačima koji rade na Koridoru 10 u Pirotskom okrugu.

  Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić, načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, predsednik Privredne komore u Pirotu Dragan Kostić i direktori grčkog Aktora Aron Peles, Haralampos Babis, Mihalis Baruzoglu i Konstantinos Panajotidis, održali su sastanak sa podizvođačima radova na istočnom kraku Koridora 10.

  Cilj je bio dogovor o dinamici isplate podizvođačima radova sa ovog područja, kojima je Aktor dužan oko 7 miliona evra.

  Kako je nakon sastanka saopšteno, glavni izvođač radova Aktor koji je angažovao podizvođače Fri tajm, Dea gradnja, Era Trans, Grejsi, Kubik trans, Drumovi AD, Balkan stil, Hepi stars i Hepines, grčka kompanija će dugove izmiriti u roku i na način, koji neće ugroziti radove na budućoj panevrospkoj saobraćajnici.

  Inače, Aktor trenutno izvodi radove na kosini mod sela gradinje, na 700 metara do graničnog prelaza Gradina. Ravodi bi trebali da budu završeni 15. decembra, nakon čega će na istočnom kraku koridora 10 ostati još deonica Bancarevo od nekih 12 kilometara.

  Gotovo svi podizvođači kažu da su zbog nenaplaćenih potraživanja dovedeni u tešku situaciju i da je njihovo dalje poslovanje, odnosno opstanak, pod velikim znakom pitanja.

  Izvor: Novosti

  Foto: Koridori

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE