Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Vreme je za NOVE MERE, situacija prelazi u preteću“

  Gotovo 600 novozaraženih je iznenađenje, jer su procene bile da će ta brojka ove nedelje ići do 500 na dnevnom nivou, kazao je dr Predrag Kon.

  On je upozorio da se i zbog toga može očekivati uskoro i 1.000 novoobolelih dnevno, dodajući da situacija polako prelazi u preteću.

  Član Kriznog štaba rekao je da su najveće pretnje po epidemiološku situaciju javna okupljanja i slavlja, te nedovoljno vakcinisanih, zbog čega je već sada trenutak da se razmišlja o tome šta nas čeka na jesen i uvode nove mere.

  „Povećava se reprodukcija virusa i u tom slučaju će naglo da se ubrza i rast brojki. Ne možete očekivati da struka ćuti, struka priča neprekidno i upozoravamo da to ne može da ostane ovako kako jeste. Po meni je to već sada ozbiljno i trenutak je da se vidi da li će se smanjivati broj dozvoljenog javnog okupljanja, a sve preko toga bi bilo uz obavezno nošenje maske. To je mogućnost, ja ne mogu da licitiram, nakon konsultacija i dogovora će biti određeno ali mora da se shvati da se situacija menja, pogotovo pred škole“, rekao je Kon.

  On je upozorio na to da je broj hospitalizovanih poslednjih nedelja počeo da raste u odnosu na broj otpusta i da situacija polako prelazi u preteću.

  Na pitanje da li se može očekivati da Evropska unija skine Srbiju sa zelene liste, Kon kaže da tu nema dileme.

  „Svakako će nas zatvoriti, tu nema dileme. Kad kažem zatvoriti, to znači u smislu različitih ograničenja oko ulaska. Različite zemlje će se ponašati drugačije, turističke zemlje će uglavnom imati labavije pristupe da bi očuvali turizam što sve utiče na povećanje aktivnosti virusa. Povratnici sa odmora su prvi pokazatelj da se povećava unos virusa“, naglašava Kon.

  „Samo vakcinisani đaci na nastavu, NEVAKCINISANI ONLAJN“

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE