"Samo vakcinisani đaci na nastavu, NEVAKCINISANI ONLAJN"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Samo vakcinisani đaci na nastavu, NEVAKCINISANI ONLAJN”

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je jedino logično rešenje koje vidi za početak školske godine odvajanje vakcinisanih od nevakcinisanih učenika starijih od 12 godina – oni koji su primili vakcinu da idu na nastavu, a oni koji nisu da budu na onlajn nastavi.

  Kako je istakao Kon, iako je vakcinacija dece starije od 12 godina preporučena, nje gotovo uopšte nema.

  “Kao epidemiolog tvrdim, i to je živa istina – pravljenje kolektiva u kom se mešaju vakcinisani i nevakcinisani virusu praktično ostavlja motor da živi koliko god hoće”, rekao je.

  Ipak, kako je Kon je u intervjuu za Kurir naveo, takvu odluku “mora da donese Ministarstvo prosvete“.

  “Ne možete da ostavljate zajedno zaštićene i nezaštićene, i to prvenstveno u interesu nezaštićenih“, kazao je Kon i dodao da je u situaciji kada raste broj zaraženih, jedno od vrlo važnih pitanja kako će se školski kolektivi rešavati.

  Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete trebalo bi da reši i problem nastave za mlađe od 12 godina.

  “Najverovatnije će biti da učenici od prvog do četvrtog razreda idu na nastavu, a petog i šestog da kombinuju dan onlajn, dan nastava. I nošenje maski je obavezno“, naveo je Kon.

  Izvor: Kurir

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoran

   Dr. Kon, ovaj onaj, on moze da izkaze svoje misljenje kao i svaki pojedinac.. koliko je poznato od pamti veka ko aktivno, pasivno utice na drugog da ucini bilo koju radnju KOJU NE ZELI je krivicno delo, ako potice od lica u javnoj ustanovi i na veci broj lica je krivicno delo protiv covecnosti(bez obzira na okolnosti, vanredno, ratno stanje). Nije on kriv vec oni koji su mu svesno dopustili funkciju da obavljja antiprirodna dela fasistickim metodama.. To je necuveno i neprikosnoveno.. Pa da svi padaju od bolesti, da je ostalo u sobi 10 coveka na svetu a jedan zarazen ubistvo i bilo koja prisilno ucenjivacka mera pored nabrojanog je nehumana, nesavesna, neeticka, ljigava, licemerna radnja.. Doktorov pacijent je pacijent bio on plav, crn, pun bakcila, virusa itd

  • Roditelj

   Postovani dr. kad Vam procenat hospitalizovanih i umrlih ljudi koji su vakcinisani bio 1% mogu da prihvatim da moje dete bude vakcinisano. Zar vam nije dovoljno sto ste od jednog odeljenja napravili dva i od skole dopisnu "vecernju" skolu? Najbolje bi bilo da deca koja nisu vakcinisana ne smeju da zive sa svojim roditeljima! Objasnite mi razliku izmedju deteta od 11 god i 13 god?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE