Komunalna krenula u akciju: Pale prve KAZNE za dostavu robe

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komunalna krenula u akciju: Pale prve KAZNE za dostavu robe

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je prošlog meseca da će se snabdevanje radnji u glavnom gradu obavljati samo između 20h i 7h, a ta odluka stupila je na snagu 1. decembra.

  U članu 6. Rešenja o režimu saobraćaja teretnih i zaprežnih vozila i snabdevanja na teritoriji Grada Beograda navedeno je da se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje teretnim vozilima u ulicama u kojima su trase linija JGPP u vremenu od 7h do 20h, a u vremenu od 20h do 7h mogu se, kako se navodi, “kretati, zaustaviti i parkirati na kolovozu dok traje utovar-istovar, ali ne duže od 15 minuta na osnovu dozvole koju izdaje Sekretarijat za saobraćaj”.

  Vozilima koja vrše održavanje stajališta, izuzetno se može dozvoliti kretanje, zaustavljanje i parkiranje na kolovozu, ali ne duže od 15 minuta, u periodu od 9h do 14h i od 18h do 7h.

  Kontrolu sprovođenja ovog rešenja vrši Komunalna milicija.

  Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac rekao je da je u ponedeljak mnogo više patrola kontrolisalo isporuku robe, kao i da su već u nedelju ispisali pet prekršajnih naloga.

  “Na 11 rezervisanih parking-mesta smo napisali prijave i odneli četiri vozila. Restorani i maloprodajni objekti koji imaju svoja parking-mesta ili svoje dvorište, robu mogu da dostavljaju bilo kada, ali je nedopustiv javašluk kada su u pitanju ulice i trotoari”, rekao je Divac.

  Zamenik gradonačelnika, uporedo sa ovom odlukom, najavio je da su u pripremi i druge odluke, koje se odnose na, kako je rekao, “zloupotrebu žute trake i zaustavljanja uz četiri migavca“, a koje će biti predstavljene nakon Nove godine.

  Odredbe ovog rešenja, kako se navodi, ne odnose se na vozila javnih preduzeća za hitne intervencije na infrastrukturnoj mreži, komunalna vozila, vozila šlep službe.

  Gradske vlasti hvale promene, a ko se žali?

  Pojedini prodajni objekti, primenom ove odluke, našli su se u nepovoljnoj situaciji, jer je predviđeno da se prijem robe vrši u trećoj smeni, koju nemaju svi objekti u gradu.

  Na primer, pojedine državne apoteke od početka primene ove odluke imaju produženo radno vreme, pa tako neke, koje su radile do 20h, sada, pojedinim ili svim danima, rade do 21h ili 22h.

  Novim rešenjem dozvoljeno zaustavljanje na parking mestima namenjenim za dostavu robe, ali da takvih u Beogradu – nema.

  Osim zaposlenih u uslužnim objektima, kako će ovo funkcionisati, pitaju se i stanari zgrada koje nemaju svoj parking jer je nova odluka o kućnom redu propisala nova pravila koja važe posle 22 sata.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/nova-pravila-bela-tehnika-i-namestaj-samo-posle-20h-kazna-i-do-50-000-rsd/

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE