Komšiluk ima novu vladu: Dritan PREMIJER Crne Gore

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komšiluk ima novu vladu: Dritan PREMIJER Crne Gore

  Skupština Crne Gore izabrala je novu Vladu, a Dritan Abazović, glasovima većine poslanika, izabran je za predsednika Vlade.

  Za izbor nove Vlade i ekspoze mandatara glasalo je 45 poslanika nove većine, protiv su bila tri poslanika Socijaldemokrata, prenose Vijesti. Dritan Abazović je položio zakletvu, prenosi RTCG.

  Posle sednice Skupštine, Abazović je kazao da ideja o održavanju izbora u jednom danu nije nova, dodajući da je podržava.

  “Zreli smo da imamo generalne izbore kao institut. Volio bih da uvedemo otvorene liste za parlamentarne izbore i da imamo model kako se odnositi prema mandatima sa nižim cenzusom”, rekao je Abazović.

  Temeljni ugovor će, navodi Abazović, biti potpisan kada se država i Srpska pravoslavna crkva (SPC) u potpunosti usaglase.

  “Nikakvu dramatizaciju ne pravimo povodom tog pitanja. Sve verske zajednice imaće jednak pravni tretman. Očekujem i da se taj posao završi na obostrani insteres. Potpisao bih Temeljni ugovor koji je u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, dodao je Abazović.

  18 resora i dva stuba

  U ekspozeu pred poslanicima, prethodno je izneo da će nova Vlada počivati na dva glavna stuba: vladavini prava i ekonomskom razvoju.

  Ta dva stuba, kako je rekao, nose pet prioritetnih pravaca delovanja: borbu protiv korupcije, više održivih investicija, integracije u Evropsku uniju, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, kao i afirmaciju dece i mladih.

  Vlada će imati 18 resora, dva ministra bez portfelja i četiri potpredsednika.

  Sednici nisu prisustvovali poslanici Demokrata, Demokratskog fronta, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

  Skupština Crne Gore novu vladu bira tri meseca nakon što je početkom februara odlazećoj premijera Zdravka Krivokapića izglasano nepoverenje.

  Funkcionerka Socijalističke narodne partije Danijela Đurović je prethodno izabrana za predsednicu Skupštine Crne Gore.

  Izvor: Agencije

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE