Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komšije od turizma očekuju MILIJARDU i kusur evra

  Direktni i indirektni prihodi od crnogorskog turizma ove godine, prema očekivanjima, iznosiće od 1,1 do 1,15 milijardi evra, tvrde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore.

  Kako je istakao državni sekretar Damir Davidović, raspoloživi podaci daju razlog za zadovoljstvo, prenosi Dan.

  „Kada sagledamo ove podatke i uporedne pokazatelje koje dobijamo od lokalnih turističkih organizacija, koje u poslednje dve sedmice avgusta evidentiraju prosečan rast gostiju od 39 odsto, optimista sam da ćemo ove godine zabeležiti oko 2,5 miliona turista i preko 14 miliona noćenja“, rekao je Davidović za Glasnik Privredne komore (PKCG).

  Dodao je da istovremeno očekuje da do kraja godine hotele poseti do 1,25 miliona gostiju, koji će ostvariti preko 4,5 miliona noćenja.

  „Finansijski podaci malo kaskaju za statistikom, međutim, poslednji kojima raspolažemo pokazuju ukupan rast prihoda po stopi od 13 odsto i lično očekujem da ove godine ostvarimo direktne i indirektne prihode od turizma u iznosu od 1,1 do 1,15 milijardi evra“, objasnio je Davidović.

  Preliminarni podaci o posetama u kolektivnom i privatnom smeštaju u prvoj polovini godine govore o rastu broja turista i noćenja, od 23,7 odsto, odnosno 17,1 odsto.

  Prema njegovim rečima, osim osnovnih statističkih podataka i svi drugi pokazatelji upućuju na snažan rast turizma.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE