Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KOMS: Više od polovine mladih DEPRESIVNO

  Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) pokazalo je da je više od polovine mladih u Srbiji anksiozno i da ima simptome depresije.

  To su rezultati istraživanja Zdravlje mladih „Položaj i potrebe mladih u Republici Srbiji“, u kojem je učestvovala 1.021 osoba iz Srbije.

  „Više od dve trećine ispitanika 68,5 odsto ima anksioznost i 51,9 odsto ima simptome umerene ili teške depresije“, navedeno je u istraživanju.

  Dodato je da je manje od polovine ispitanika, 34,2 odsto, navelo da su im bile potrebne usluge psihologa tokom poslednjih šest meseci, ali da nisu razgovarali sa njima.

  Kada je reč o vakcinaciji, manje od polovine punoletnih mladih je vakcinisano, 48 odsto, dok druga polovina 52 odsto nije.

  Jedna polovina mladih smatra da su vakcine protiv korone korisne, dok 51 odsto ispitanika ima negativan ili neopredeljen stav prema vakcinaciji.

  Razlozi za negativan ili neopredenjen stav prema vakcinaciji su nepoverenje u delotvornost vakcina, nepouzdanost ili nedostupnost informacija i strah od neželjenih reakcija posle vakcinacije, navedeno je.

  Pandemija DEPRESIJE: Ljudi uplašeni, usamljeni i agresivni

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE