Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija hakeru PONUDILA POSAO nakon što ih je opljačkao

  Blokčejn platforma Poly Network kojoj je nedavno u hakerskom napadu ukradeno 611 miliona dolara u digitalnoj imovini, ponudila je hakeru koji stoji iza napada radno mesto savetnika za IT bezbednost kompanije, pišu mediji.

  Ova kompanija koja se bavi trgovinom kriptovaluuta prošle nedelje izvestila je o pljački na svom Tviter profillu, a već narednog dana im je vraćeno pola imovine. Iako još uvek nije poznato ko je haker, niti da li je u pitanju grupa ili pojedinac, napadač je rekao da je ovo uradio kako „bi spasio projekat“, ali je obećao i da će vratiti sav novac.

  Zbog najveće pljačke kriptovaluta ikada, ljudi su napadača okarakterisali kao veoma sposobnog, a iz tog razloga, ili pak iz očaja, kompanija mu je ponudila posao.

  „Da bismo zahvalili i ohrabrili etičnog hakera da nastavi da doprinosi unapređenju bezbednosti u svetu blokčejna zajedno sa Poli Netvorkom, srdačno ga pozivamo da bude glavni savetnik za bezbednost Poli Netvorka“, navodi se u saopštenju kompanije, izveštava CNBC.

  Ova kompanija rekla je da nema nameru da pravno goni napadača jer su „uvereni da će im napadač vratiti kontrolu nad imovinom u potpunosti“.

  Najveća PLJAČKA KRIPTOVALUTA ikada – nestalo 600 miliona USD

  Inače, nakon prošlonedeljnog napada, kompanija i dalje ne može da pristupi sredstvima vrednim više od 200 miliona dolara, koja su zaključani na računu za koji je potrebna lozinka. Kompanija navodno ne može da sprovede „znatnu nadogradnju sistema“ kako bi sprečila slične napade dok joj se ne vrate sva preostala sredstva, dok je, kao pišu mediji, haker rekao da će privatni ključ (lozinka) biti predat kada za to „svi budu spremni“.

  U saopštenju kompanije, hakera su nazvali imenom „gospodin Beli šešir“, što je izraz koji se koristi za etičke hakere koji napade izvode da bi otkrili slabe tačke u sistemima zbog kojih mogu da budu izloženi sajber napadima.

  Iako neobičan, ovaj potez nije usamljen slučaj. Podsetite se priče o čuvenom prevarantu o kojem je film snimio i čuveni reditelj, koji je 45 godina sarađivao sa FBI-jem upravo na otkrivanju novih prevara.

  NAJPOZNATIJI PREVARANT po kojem je Spilberg snimio film: Čemu nas uči neverovatni Frenk ABAGNEJL (VIDEO)

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE