Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Finspot: Prvi srpski digitalni token FIN premašio očekivanja

  Digitalni token domaće startap kompanije Finspot  premašio je prag uspešnosti za samo nedelju dana od početka inicijalne ponude.

  U Finspot faktoring token ili FIN, do sada je uloženo više od 100.000 evra, što znači da je investitorima prodato čak 11.750 tokena.

  „Odziv investitora u Srbiji premašio je naša očekivanja i potvrdio da smo svi zajedno na dobrom putu. Ovo je ujedno i potvrda da naše tržište ima znanje, zrelost i potencijal da prepozna dobre investicione prilike, ali i da je upoznato sa svim prednostima koje nudi ulaganje u digitalnom svetu“, rekao je Davor Papac, direktor kompanije Finspot.

  Papac dodaje da svi trenutni vlasnici po objavi završetka ponude mogu svoje tokene plasirati u odgovarajući indeks i na osnovu toga početi da ostvaruju pravo na prinos.

  Finspot poziva i sve ostale zainteresovane pojedince, ali i kompanije, da iskoriste jedinstvenu priliku i ulože u kompaniju koja ima dokazan biznis model, potencijal za rast i da na taj način ostvare profit uz minimalan rizik.

  Ponuda otvorena do 28. juna

  Ponuda FIN tokena otvorena je do 28. juna u 24h ako se poslednji token ne proda pre tog roka. Finspot poziva sve zainteresovane da se uključe u ovu više nego uspešnu investicionu priliku. Registracije su otvorene na linku https://finspot.com/index.php/tokenizacija/ , a sve dodatne informacije moguće je dobiti i telefonskim pozivom na 062/337-449.

  Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije  odobrila je početkom meseca Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara. Moguće je kupiti najmanje 10 tokena.

  „Digitalni token njegovom izdavaocu pruža mogućnost da se novac od investitora, kako pravnih, tako i fizičkih lica, lako dobije, dok im, zauzvrat,  plaća naknadu za korišćenje njihovog novca. Istovremeno, investitori, naročito oni bez iskustva u učestvovanju na tržištu kapitala, na ovaj način mogu uz vrlo jednostavan i kratak administrativni proces da se uključe u savremene tokove ulaganja i na taj način ostvare dodatni prihod. Investitori – kupci na našoj platformi mogu da naprave izbor između nekoliko opcija za investiranje“, naglašava Papac.

  Finspot kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku. Finspot širom Srbije ima skoro stotinu zadovoljnih klijenata koji posluju u oblastima trgovine, proizvodnje, transporta i usluga.

  Finspot su, kao inovativno rešenje do danas prepoznali, između ostalih, Evropska banka za obnovu i razvoj, USAID, kao i Francusko – srpska privredna komora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE