Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Boš u Srbiji značajno POVEĆAVA PLATE radnicima

  U kompaniji Robert Boš Srbija potpisan je novi kolektivni ugovor kojim je predviđeno značajno povećanje zarada od 1. decembra, saopštilo je povereništvo Sindikata “Nezavisnost” u tom preduzeću.

  Novim kolektivnim ugovorom u toj kompaniji sa približno 2.000 zaposlenih predviđeno je da se od 1. decembra neto zarade povećaju linearno u dve grupe – za 5.600 dinara, odnosno za 6.300 dinara, preneo je portal Nezavisnost.org.

  Od 1. januara naredne godine nadoknada za noćni rad biće uvećana sa 28 odsto na 40 odsto, kao i mesečni bonus, 20 odsto. Ugovoreno je i povećanje godišnjeg odmora sa 26 na 27 dana, dok će plaćeno odsustvo sa posla ubuduće moći da traje sedam umesto dosadašnjih pet dana.

  U saopštenju je objašnjeno da povećanje osnovice zarada i nadoknada za prekovremeni, odnosno noćni rad, znači da će plate ukupno porasti za neto iznos od 8.000 do 12.000 dinara, zavisno od radnih pozicija zaposlenih.

  Nemački industrijski gigant Robert Boš, jedan od najvećih svetskih proizvođača kućnih aparata i auto delova, u Srbiji je 2006. godine osnovao regionalnu firmu.

  Izvor: Beta/Nezavisnost.org

  Foto: Boš Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE