Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija BE-terna donirala sredstva SOS Dečijem selu u Kraljevu #jednakesansezasvudecu

  Kompanija BE-terna d.o.o. Beograd donirala je sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara SOS Dečijem selu u Kraljevu za nabavku bele tehnike, nameštaja, malih kućnih aparata, sredstava za higijenu i dezinfekciju, kao i za hitne popravke na SOS kućama. Kompanija je donela odluku da novčana sredstva koja su ove godine planirana za darivanje klijenata usmeri u humanitarne svrhe, kako bismo pomogli i poboljšali kvalitet života dece i mladih bez roditeljskog staranja.

  Značaj humanosti i doprinos zajednici u kojoj poslujemo

  Vođeni činjenicom da svako dete zaslužuje jednaku šansu da živi, raste i da se obrazuje, kompanija BE-terna d.o.o. Beograd je donela odluku da novčana sredstva koja su ove godine planirana za kupovinu poklona klijentima donira u humanitarne svrhe.

  Ivan Đolić, generalni direktor kompanije BE-terna d.o.o. Beograd o važnosti aspekta doniranja koje ima za cilj da našu zajednicu učini boljim mestom za život naše dece i generacija koje dolaze:

  Detinjstvo predstavlja temelj odrastanja svakog od nas. Naši prijatelji iz fondacije SOS Dečija sela su svoj život i rad posvetili pomenutom, odnosno da pomognu deci bez roditeljskog staranja da period detinjstva provedu što lepše. I mi želimo da budemo makar mali deo toga. U kompaniji BE-terna duboko verujemo da je humanost važna za celokupno društvo, kao i da svako dete na ovom svetu zaslužuje bezbrižno detinjstvo i iste uslove za rast i razvoj, kao i njihovi vršnjaci.

  Kompanija BE-terna d.o.o. Beograd je donirala sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara koja su uplaćena na tekući račun fondacije SOS Dečijih sela Srbija, a koja će biti iskorišćena tokom meseca decembra za nabavku bele tehnike, novog nameštaja, malih kućnih aparata, sredstava za higijenu i dezinfekciju. Takođe, deo doniranih sredstava će biti utrošen za hitne popravke na kućama u kojima trenutno živi 93 dece uzrasta od 3 do 25 godina u 15 porodica sa svojim SOS roditeljima.

  “Drago nam je što smo u mogućnosti da pružimo doprinos zajednici u kojoj poslujemo i što ćemo našom donacijom SOS Dečijem selu u Kraljevu pomoći da se unapredi kvalitet života dece bez roditeljskog staranja i uslovi u kojima oni borave. Iskreno se nadamo da ćemo ovom donacijom doneti obilje lepih trenutaka u njihovim porodicama tokom predstojećih praznika.” – dodao je Ivan Đolić.

  Zajedničkim snagama za jednake šanse dece u Srbiji

  Aleksandra Rakonjac, direktorka odeljenja za prikupljanje sredstava i komunikaciju u Fondaciji SOS Dečija sela Srbija izrazila je zahvalnost kompaniji BE-terna d.o.o. Beograd na donaciji i istakla značaj donatora za rad fondacije:

  SOS Dečija sela Srbija nastala su 2004. godine sa misijom da stvore porodice za decu i mlade u nevolji, da pomognu deci da rastu u domu punom ljubavi, u atmosferi sigurnosti i uz puno poštovanje. Već više od 15 godina naša organizacija pomaže deci i mladima koji rastu bez roditeljskog staranja da izgrade lepu i stabilnu budućnost, i doprinesu razvoju zajednica u kojima žive. Podršku deci i mladima pružamo kroz SOS Dečije selo Kraljevo, tri centra za podršku porodicama u Beogradu, Obrenovcu i Nišu, centar „Jaki mladi“, i druge programe.

  “Naš rad ne bi bio moguć bez pomoći donatora, koji mogu biti fizička i pravna lica. Kompanija BE-terna prepoznala je značaj našeg rada i pružila nam podršku u vidu donacije namenjene deci i mladima koji žive u SOS Dečijem selu Kraljevo. Od srca vam se zahvaljujemo.” – dodala je Aleksandra Rakonjac.

  O fondaciji SOS Dečije selo Kraljevo

  Fondacija SOS Dečija sela Srbije je nevladina, humanitarna i neprofitna organizacija. Od 2004. godine rade na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama lokalnom stanovništvu i raseljenim licima kroz različite vidove podrške. U proteklih 15 godina u SOS Dečijem selu Kraljevo živelo je preko 150 dece iz cele Srbije. Devojčice i dečaci različite dobi, kao braća i sestre, žive u porodičnim SOS kućama sa svojim SOS roditeljima. Poziv SOS roditelja podrazumeva brigu o deci 24h dnevno, svih 365 dana u godini. Značajnu podršku pružaju i SOS porodični asistenti, kao što su psiholozi, socijalni radnici, pedagozi i logopedi, kako bi se na lakši način prevazišli izazove koje hraniteljstvo samo po sebi nosi.

  Organizacija je članica međunarodne organizacije SOS Children’s Villages International koja je osnovana 1949. godine i koja je do danas pružila podršku za više od 1.200.000 dece i mladih u 136 zemalja. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE