Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko koštaju plastične operacije u Srbiji?

  Korektivna hirurgija je vremenom postala jedna od najkomercijalnijih grana medicine.- U početku je bila rezervisana za bogatije slojeve društva, često ličnosti iz javnog života, filma, muzike, politike… a kako je vreme odmicalo, estetski zahvati su postajali sve pristupačniji.

  Iako na prvu pomisao, zamišljamo astronomske cifre, rešenje za estetski problem koji vas možda muči godinama, može koštati mnogo manje nego što ste očekivali.

  – Interesovanje za estetske operacije, iz godine u godinu, raste. Za našu zemlju je posebno zanimljiv zdravstveni turizam, najviše u oblasti stomatologije i plastične, rekonstruktivne i estetske medicine.

  Pacijenti dobijaju uslugu koja je po ceni nekoliko puta povoljnija, a podjednako kvalitetna, kao u zapadnoevropskim zemljama i Americi, od lekara koji su se usavršavali u društvu najboljih svetskih stručnjaka. Najveće interesovanje je za povećanjem grudi, slede korekcija ušiju, liposukcija, zatezanje očnih kapaka, fejslifting, a tu su i neinvazivne procedure, botoks, hijeluronski fileri, hemijski pilinzi, mezoterapija, PRP i drugo, rekla je za Stetoskop, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije, dr Dragana Petrović Popović.

  Cene se kreću od nekoliko stotina do par hiljada evra, što je mnogo jeftinije u odnosu na iste usluge u inostranstvu. Iako, za naš standard, treba prištedeti da bi sebi omogućili neku estetsku korekciju, iznosi nisu nedostižni, a često je dostupna otplata na rate.

  Povećanje grudi

  Povećanje grudi se postiže ugradnjom silikonskih proteza, koje mogu biti različitih veličina i oblika. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji i traje oko dva sata. Oporavak obično traje do nedelju dana, nakon čega se možete vratiti uobičajenim aktivnostima.

  Cena operacije se kreće od 1.500 do 3.000 eura, što je upola jeftinije u odnosu na evropski prosek od oko 5.000 eura.

  Korekcija ušnih školjki

  Estetska operacija ušiju (otoplastika), je hirurška metoda koja rešava klempave, velike, asimetrične, neprirodnog izgleda i zašiljene uši. Operacija se obično radi u lokalnoj anesteziji u trajanju od oko 90 minuta. Nakon sedam dana od operacije, pacijent se normalno vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

  Cena operacije ide od 600 do 1.000 eura, dok je cena otoplastike na zapadu prosečno oko 3.000 eura.

  Liposukcija

  Liposukcija je postupak za uklanjanje masnih naslaga iz željenih regija tela. Koristi se poseban aparat, a procedura može biti konvencionalna ili se radi uz korišćenje ultrazvučnih talasa. Zahvat se može izvoditi u  lokalnoj ili opštoj  anesteziji, a traje različito, u zavisnosti od dela tela koji se tretira. Nakon liposukcije, mesto je bolno, otečeno, modro, a posle nekoliko dana se možete vratiti uobičajenim aktivnostima.

  Cena liposukcije je od 700 do 2.500 eura, dok je prosečna cena u inostranstvu oko 3.500 eura.

  Zatezanje očnih kapaka

  Kod ljudi koji imaju višak kože na kapcima, dobar rezultat daje operacija gornjih, donjih ili, i gornjih i donjih kapaka. Nekada, ovaj problem nije samo estetske prirode, već može da smeta pri normalnom gledanju. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, a ukoliko se rade gornji i donji kapci, očekivano trajanje je oko dva sata. Posle tri do četiri dana od intervencije, pacijenti se vraćaju uobičajenim aktivnostima.

  Cena korekcije oba kapka je oko 1.600, a samo gornjih ili donjih, oko 900 evra. Na zapadu, cene su oko tri puta veće od navedenih.

  Fejslifting

  Fejslifting nudi rešenje za opuštenu kožu, masne obraze i duboke bore. Obično se preporučuje starijima od 45 godina, ali ne postoji striktna granica. Zahvat se najčešće radi u opštoj anesteziji, i obično traje oko tri sata. Nakon obavljene intervencije, moći ćete da se vratite uobičajenim aktivnostima za ooko 10 do 15 dana.

   

  Cena operacije je do 3.500 eura, dok fejslifting u zapadnoj evropi prosečno košta oko 7.000 eura.

  Labioplastika

  Labioplastika je postupak korekcije stidnih usana vagine, kako bi se smanjile ili promenio oblik. Operacija se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena. Oko pet dana posle operacije, možete se vratiti uobičajenim aktivnostima.

  Cena intervencije je oko 900 eura, a cene u inostranstvu su nešto više, od 1.200 pa sve do 3.000 eura.

  Srbija je zemlja zdravstvenog turizma

  Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je pre nekoliko godina započelo projekat razvoja zdravstvenog turizma. Ovaj državni organ je ponudio sertifikate privatnim zdravstvenim ustanovama koje ispunjavaju propisane standarde, i na taj način obezbedio dodatnu garanciju za kvalitet pruženih usluga. Do sada je sertifikat ministarstva dobilo oko 60 zdravstvenih ustanova, a listu možete potražiti na zvaničnom sajtu minstarstva.

  Izvor: PR tekst

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivona

   Doktorka Petrovic-Popovic je pravo oličenje profesionalnog i maksimalno odgovornog hirurga za svaku preporuku kako za estetske operacije tako i za ozbiljne rekonstrukcije

  • Ivica

   Doktorka Petrovic-Popovic je najbolja doktorka na svetu! Vredi potruditi se da dodjete do nje!

  • Milijana

   Izuzetno je teško zakazati pregled kod dr Petrovic-Popovic ali vredite se potruditi! Svakako preporuka posebno za labioplastiku i kapke iz lisnog iskustva!!!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE