Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko je za kompanije važno članstvo u FMBAS: CPI Property Group i AVB Team

  Facility Management (FM) je industrija koja se bavi upravljanjem i održavanjem fizičke imovine, infrastrukture i nekretnina, uzimajući u obzir i delatnosti i procese koji se dešavaju u samim objektima i neposrednoj blizini.

  Na temeljima ove industrije osnovana je FMBAS, nevladina, neprofitna organizacija posvećena promociji, edukaciji i pružanju podrške razvoju Facility Management-a u Srbiji. Osnovana je od strane vodećih regionalnih kompanija za izgradnju i upravljanje nekretninama: Marera Property ManagementMPC Properties i Tokata.

  Pitali smo komapnije koje su deo FMBAS-a koliko njima znači članstvo u jednoj ovakvoj organizaciji, a zatražili smo odgovor i na brojna druga aktuelna pitanja u ovoj oblasti.

  Naše članstvo u FMBAS-u je logičan potez

  Maja Marić, Country Manager Operations Serbia, CPI Property Group

  Facility Management

  • Koliko vam, kao kompaniji, znači članstvo u jednoj ovakvoj asocijaciji?

  Kada radite u veoma dinamičnom ritejl okruženju, Facility Management izuzetno je važna komponenta. Sa 14 ritejl parkova širom Srbije, CPI Property Group jedna je od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine i jedan od najvećih korisnika FM usluga. Samim tim, za nas je članstvo u FMBAS-u od samog njegovog osnivanja bilo logičan potez. U našem je interesu da FM struka napreduje jednako sa dinamikom posla kojim se bavimo, a imamo i potrebu da svojim bogatim iskustvom damo doprinos daljem razvoju i unapređenju Facility Managementa u Srbiji.

  • Da li vam je važna primena zelenih rešenja i koja ste od njih već implementirali u svoje poslovanje?

  Unapređenje na polju održivosti godinama je u fokusu kompanije CPI Property Group i ritejl parkovi STOP SHOP prepoznati su kao jedan od pozitivnih primera uspešne primene zelenih rešenja. Osim fotonaponskih solarnih panela, koji proizvode „čistu” energiju i umanjuju emisiju ugljen-dioksida, STOP SHOP je prvi u Srbiji koji je ceo svoj portfolio pokrio EV punjačima koji našim kupcima daju mogućnost da besplatno pune svoja plug-in hibridna i električna vozila. U većini ritejl parkova STOP SHOP u Srbiji postavljene su pametne solarne klupe sa punjačima za mobilne telefone, besplatnom bežičnom internet konekcijom i podacima o vremenu i kvalitetu vazduha u realnom vremenu. U okviru STOP SHOP-a u Lazarevcu zasađeno je 430 biljaka na prostoru od približno 100 kvadratnih metara, što predstavlja pravu urbanu šumu. 

  Saradnjom možemo modernizovati poslovanje

  Predrag Đurić, Projekt Manager, AVB Team

  Facility Management

  • Koliko vam, kao kompaniji, znači članstvo u jednoj ovakvoj asocijaciji?

  Smatramo da članstvo u asocijaciji ovog tipa može doneti obostranu korist i razmenu iskustva. Kao kompanija koja želi da prati trendove i nova rešenja, nadamo se da uz zajedničku saradnju možemo modernizovati naše poslovanje i podići ga na viši nivo. Takođe, voljni smo da sva stečena iskustva podelimo sa kolegama u industriji, kao i zainteresovanim korisnicima usluga.

  • Da li je važno profesionalno usavršavanje kadrova za obavljanje poslova u oblasti Facility Managementa i koliko je Asocijacija važna kao partner na tom polju?

  Obuka i usavršavanje kadrova izuzetno su važni za naše poslovanje. Kvalitetno obučeni i edukovani kadrovi osnov su profesionalnog obavljanja poslova u oblasti Facility Managementa. Očekujemo da će stručni skupovi i seminari koje Asocijacija organizuje u tome pomoći našim zaposlenima i da će oni unaprediti svoje znanje i iskustvo. Saradnja će omogućiti našim kadrovima rad na sebi i usavršavanje poslovnih sposobnosti.

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: AVB team/CPI Property Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE