Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Boris Džonson: Naglo povećanje plata podstaklo bi dalji rast inflacije

  Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da se plate u javnom sektoru u toj zemlji ne mogu naglo povećati, kao što zahtevaju sindikati, jer bi to moglo da podstakne dalji rast inflacije.

  „Ne smemo da dođemo u situaciju da povećanje plata bude poništeno povećanjem cena i zato morate da budete odgovorni“, izjavio je Džonson za Skaj njuz.

  Boris Džonson je dodao i da je, ukupno gledano, Banka Engleske sjajno kontrolisala inflaciju u proteklih 25 godina, te da je nedavni skok rasta cena u Britaniji posledica problema sa globalnom inflacijom, prenosi Rojters.

  Zašto radnici železnice protestuju?

  Britanski železnički radnici su u sredu, nakon propalih pregovora sindikata sa železničkom kompanijom, odlučili da nastave štrajk. Nedavno održani štrajk bio je najveći štrajk radnika železnice u Britaniji u poslednjih 30 godina.

  Desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama, a blokade su postavljene u zoru i biće prisutne sve do subote, što će zaustaviti saobraćaj i Londonskog metroa.

  Oko 40.000 železničara štrajkuje zbog zamrzavanja plata i smanjenja broja radnih mesta, a sindikati smatraju da je to samo početak mogućeg “leta nezadovoljstva” nastavnika, medicinara, pa čak i advokata koji se okreću ka industrijskoj akciji.

  Protest železničkih radnika podrazumeva da samo oko polovina britanske železničke mreže bude otvorena u dane štrajka sa veoma ograničenim uslugama na tim prugama, navodi Rojters.

  U Britaniji najveći štrajk železnice u poslednjih 30 godina – rad obustavilo 40.000 radnika

  Izvor: Rojters, Sky news

  Foto: Beta/AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE