Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  aleksandar vučić, zahtevi

  Vučić najavio povećanje penzija za 19,1 %, i dvocifreni rast plata

  Predsednik Srbije je najavio važne odluke, 15. avgusta sastanak poslodavaca i sindikata oko minimalne zarade, ako se ne postigne dogovor od 1. septembra se uključuje država.

  „Moramo ih brzo završiti, očekujemo značajno povećanje cene minimalne zarade, kroz smanjenje doprinosa, to je jedna od reformskih stvari koje smo preuzeli 2014. godine da radimo, da oslobađamo poreza i doprinosa poslodavce, povećanje neoporezivog dela dohotka, da preuzmemo mi na sebe“, kaže Vučić.

  Očekuje da ukupna međugodišnja inflacija bude između 9 i 9,2 odsto na godišnjem nivou, dodao je.

  „Ukupno kumulativno povećanje penzija biće 19,1 odsto, zaključno sa 1. januarom. Malo ko je verovao u snagu javnih finansija“, kaže Vučić.

  Vučić: Dvocifreno povećanje plata

  Plate će biti dvocifreno povećane, a minimalac još zanačajnije povećan – pokušaćemo da smanjimo jaz između siromašnijih i bogatijih, poslodavcima ćemo pomoći oslobađanjem dažbina, kaže Vučić i dodaje da su to velike stvari.

  Stopa rasta je 4,4 u prvom kvartalu, fleš procena 4 posto u drugom kvartalu, dobar deo nose usluge građevinarstvo, poljoprivreda, usluge su nosile mnogo u prvom kvartalu, rekao je predsednik.

  Dobro je da imamo ovakav oporavak, industrija mora da ide jače, kaže Vučić.

  Devizne rezrve iznose 14,6 milijardi evra, veoma čvrsto stojimo, povećane za 700 miliona evra, iz deviznih intervencija, NBS je kupovala devize na tržištu, objašnjava Vučić.

  To govori da su zlatne rezerve najveće, ističe predsednik.

  Vaučeri za odmor u Srbiji od 15.000 dinara

  Predsednik Vučić je rekao da će penzioneri, nezaposleni i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 mesečno imati pravo na vaučer od države za odmor u Srbiji, ne u visini 5.000 dinara kao do sada, već 15.000 dinara.

  Naveo je da će podeliti 200.000 vaučera, kao i da ako bude velika navala možda će proširiti na još 100.000 vaučera.

  „Sada dajemo tri milijarde dinara, za 200.000 lica 15.000 dinara da provedu deo odmora na teritoriji Republike Srbije“, rekao je predsednik

  Ukazao je da to rade kako bi se ljudi upoznali sa sopstvenom zemljom, da još više zavole Srbiju i da novac ostane u našoj zemlji.

  Pored toga, još jedan važan zdravstveni razlog je kovid koji se ubrzano širi.

  Ukazao je da ti vaučeri moraju da budu potrošeni do kraja oktobra, a biće podela vaučera i za zimski odmor.

  „Hrane ima dovoljno, ne kupujte mnogo da se ne pokvari“

  Vučić je govoreći o hrani, istakao da sada šećera ima svuda. „Na kraju ćemo da bacimo pola šećera iz kuće, uvek se lakše veruje negativnim glasinama nego pozitivnom obaveštavanju“, rekao je predsednik.

  Imamo ulja više nego dovoljno, takođe i brašna, ne kupujte da se ne pokvari, ne kupujte previše, poručio je Vučić građanima.

  Hrane imamo i imaćemo dovoljno, napomenuo je Vučić i dodao da je sve sistem spojenih sudova.

  Objasnio je da je problem kod izvoz žita iz Ukrajine, to ko će da prati brodove sa žitom, ruski čamci ili ukrajinski čamci.

  „Niko neće da pusti neprijateljske čamce da im zađu iza lađa. Borbe oko Zmijskog ostrva se vode ko će da konotroliše more“, rekao je Vučić.

  „Struju više nećemo moći lako da kupujemo“

  Vučić ističe da struju više nećemo moći lako da kupujemo.

  „Mi sada tražimo da imamo garancije da ćemo dobiti struju koju danas platimo. Struji strahovito raste cena i mi gledamo da danas kupimo struju koju možemo da potrošimo na Svetog Nikolu ili negde drugo kada to nama bude odgovoralo“, kaže Vučić.

  Ističe da su cene neverovatno visoke i da to dodatno ugrožava našu finansijsku stabilnost.

  Do 15. septembra u rezervi 400 miliona m3 gasa

  Što se tiče gasa naveo je da je dobra vest da osim ugovora sa „Gaspromom“, čime smo obezbedili 62 odsto naših potreba, postignut je i dogovor s Mađarskom o skladištenju gasa.

  „Za 38 odsto zaliha smo zakupili u Mađarskoj. Mi ćemo u narednih dva meseca napuniti 147 miliona kubnih metara gasa u Mađarskoj“, naveo je Vučić.

  Ukazao je da je cilj da dođemo do 700 miliona kubnih metara gasa.

  „Do 15. septembra ćemo imati u rezervi 400 miliona kubnih metara gasa, verujemo da do 15. oktobra možemo da imamo preko 500 miliona kubnih metara gasa, možda i više“, rekao je Vučić.

   

  Predsednik najavio DVOCIFRENO povećanje penzija i minimalca

   

  Izvor: BIZLife, mediji

  Foto: Beta/Amir Hamzagić, Emil Vaš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE