Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Taxi

  Ko će biti novi direktor Ubera? Barak Obama ili neko drugi?

  Niz manjih kriznih situacija, problema s maltretiranjem zaposlenih, te drugih internih nesuglasica, koštao je Travisa Kalanika direktorske pozicije u Uberu. Od njegovog je odlaska prošlo dva meseca, a uprava kompanije još uvek traži idealnu osobu koja bi ga mogla naslediti, piše Bug.hr.

  Kao mogući kandidati spominjali su se ljudi iz velikih IT kompanija ili autoindustrije, poput Alana Mulalija (Mulallyja), Arijane Hafington ( Arianne Huffington), Suzan Vojcicki (Susan Wojcicki), Meg Vitman (Whitman), ali i vrlo neobični izbori kao što su Šeril Sanberg (Sheryl Sandberg) iz Fejsbuka, pa čak i Barak Obama. Jedno se vreme špekulisalo i da bi se Kalanik mogao vratiti i tako naslediti sam sebe.

  Sada, pak, Re/Code saznaje da je najbliže fotelji CEO-a Ubera trenutno Džef Imelt ( Jeff Immelt), bivši predsednik uprave kompanije Dženeral Elektrik (General Electric). Oko njega je navodno postignuto najvećasaglasnost unutar uprave, a u naredne dve nedelje bi se trebalo upriličiti i interno glasanje na kojem bi se mogao potvrditi izbor Imelta na čelno mesto kompanije.

  61-godišnji Imelt poslednjih je 16 godina na čelu GE-a, a službeno je s te pozicije svojom voljom otišao 1. avgusta. Reč je o čvrstom lideru i menadžeru staroga kova koji ne popušta lako pod pritiscima. Uprava Ubera stoga u njegovom izboru vidi priliku da bi se odnosi unutar kompanije konačno mogli popraviti, te da bi se mogao smanjiti uticaj koji Kalanik još uvek ima na neke ljude unutar kompanije.

  Izvor: Bug.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE