Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Knjige koje će unaprediti vaš biznis i vaše liderske veštine

  Bilo da ste tek zakoračili u svet preduzetništva ili već imate dovoljno iskustva i želite da unapredite svoje liderske veštine, izdavačka kuća Harmonija vam donosi najnovije i najtraženije naslove iz oblasti biznisa i liderstva.


  Harmonija vam donosi najnovije i najtraženije naslove iz oblasti biznisa i liderstva


  „Emocionalno inteligentni vođa”, Danijel Goleman

  Postanite bolji vođa poboljšavajući svoju emocionalnu inteligenciju. Ukoliko težite ka tome da poboljšate svoje liderske veštine, postoje emocionalni elementi koje morate uzeti u obzir. Upravo to će vam pomoći da uspešno vodite timove, upravljate stresnim situacijama i uspešno sarađujete sa drugima. Goleman ističe emocionalnu inteligenciju kao ključnu karakteristiku najefikasnijih lidera. U vođstvu koje daje rezultate Goleman se poziva na istraživanja kako bi istakao šest specifičnih stilova vođstva, pri čemu svaki proističe iz različitih komponenata emocionalne inteligencije.

  Ako možete tehnički biti izvrsni u svom poslu, ali ne možete efikasno da komunicirate sa svojim timom ili sarađujete sa drugima, te tehničke veštine će biti zanemarene. Savladavanjem emocionalne inteligencije možete nastaviti da napredujete u karijeri i organizaciji.

  „Surove istine o teškoćama: kako da izgradite biznis kada nema lakih rešenja”, Ben Horovic

  Ako vas zanima sa kakvim se izazovima suočava jedan generalni direktor, kako na njih reaguje i kako ih rešava, onda je ova knjiga za vas. Ben Horovic, jedan od najuspešnijih preduzetnika iz Silicijumske doline, ponudio je savete za snalaženje u najtežim situacijama o kojima nećete učiti u školama ili na kursevima.

  Pokretanje sopstvenog biznisa podrazumeva naporan put, pun iznenađenja i nepredviđenih okolnosti. Svaki biznis ima svojih poteškoća, a ohrabrujuća je činjenica da borba ne znači da je kompanija loša, već da se suočavate sa istim problemima sa kojima se suočavaju i druge firme. Horovic svoju knjigu zasniva na vlastitom iskustvu i daje neprocenjivo štivo kako za iskusne preduzetnike tako i za one koji žele da se upuste u nove poslovne poduhvate.

  „Ono si što radiš: kako da kreirate svoju poslovnu kulturu”, Ben Horovic

  Lider stvara kulturu u najvećoj meri svojim postupcima, odnosno dajući primer drugima. Ključno pitanje na koje Horovic želi da dâ odgovor jeste kako da stvorite i održite poslovnu kulturu kakvu želite.

  Knjiga predstavlja svojevrsno putovanje kroz različite kulture, od drevnih do savremenih, naglašavajući modele rukovođenja i izgradnje kulture od samuraja do zatvorskih bandi, istovremeno odgovarajući na pitanja: Ko smo mi?, Šta ljudi govore o nama kada nismo u blizini?, Kako se odnosimo prema svojim klijentima?Može li nam se verovati?. Knjiga koja će vam pomoći da uradite ono što je potrebno da biste postali lider kakav želite da budete – i kakvog drugi žele da slede. Koristeći četiri primera uspešnog liderstva kroz istoriju, ova knjiga analizira kako se istorijske lekcije mogu primeniti na izgradnju svrsishodne korporativne kulture u savremenom svetu.

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE