Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KitKat menja plastičnu ambalažu PAPIRNOM koju možete pretvoriti u ORIGAMI (FOTO)

  Kompanije iz različitih industrija obećavaju da će svoje proizvode – i ambalažu – učiniti održivijim.

  Jedna takva kompanija je i Nestle, koja je u januaru objavila da će do 2025. godine ambalaža svih njihovih slatkiša 100% moći da se reciklira.

  Kao deo tog cilja, japanska slastičarska filijala Nestle nedavno je objavila novo pakovanje za svoje popularne KitKat čokoladice, koje će sada biti umotane u papir umesto u plastičnu ambalažu.

  Za ogroman konglomerat za preradu hrane poput švajcarskog Nestle-a, prebacivanje čak dela pakovanja na materijale koji mogu da se recikliraju mogao bi izazvati stvarne promene.

  Na primer, izveštaji pokazuju da je ova kompanija samo od prodaje pića prošle godine zaradila više od 21,7 milijardi američkih dolara. Nestle proizvodi razna pića, u praškastom i tečnom obliku.

  Prebacivanje na ekološku ambalažu za KitKat čokoladice samo u Japanu trebalo bi da smanji potrošnju plastike za čak 380 tona godišnje.

  Japan je i najveće tržište ove kompanije za njihove popularne barove , gde se oko četiri miliona proda svakog dana.

  Pakovanje KitKat čokoladica, koje se tradicionalno pravi od plastične folije, poznato je po hiper sjajnoj spoljašnosti. Ovaj sjajni finiš delimično se koristi da privuče kupce, ali i zbog toga što plastika u velikoj meri zahteva manje energije za proizvodnju od papirne ambalaže.

  U nastojanju da privuče ljubitelje KitKat-a da kupe ovu novu mat verziju, Nestle Japan je dizajnirao pakovanje tako da sadrži uputstva kako da od njega napravite originalni origami.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE