Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kisić „rešava“ problem u Fijat plastiku: Kompanija se JAVILA na telefon

  Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević rekla je, povodom štrajka u kragujevačkoj fabrici Fijat plastik, da njeno ministarstvo nastoji da najpovoljnije reši situaciju u toj kompaniji i da pre svega zaštiti prava radnika.

  Komentarišući ocene sindikata Fijat plastika da je, i posle uključivanja Ministarstva rada u posredovanje, poslovodstvo kompanije nastavilo da ignoriše zahteve štrajkača i pozive Agencije za mirno rešavanje sporova, Kisić Tepavčević je rekla da su se predstavnici kompanije javili Agenciji za mirno rešavanje sporova i ocenila da su sada u pitanju „predpregovaračke pozicije“.

  Ona je imala sastanak sa predsednikom Štrajkačkog odbora Fijat plastik Zoranom Miljkovićem i predsednikom Saveza samostalnih sindikata grada Kragujevca Jugoslavom Ristićem.

  Miljković je posle jednočasovnog razgovora rekao agenciji Beta da je ministarku obavestio da se stvari nisu pomerile sa „mrtve tačke“ više od 20 dana, odnosno od kada je održan sastanak sa ministarkom rada u Beogradu.

  „Rekli smo joj da Fijat odbija da sedne za pregovarački sto i da kupuje vreme, takoreći zavlačeći direktora Agencije za mirno rešavanje sporova“, rekao je Miljković.

  On je dodao da iz Fijata kažu da navodno jedva čekaju da sednu za pregovarački sto, ali da se to ne događa jer čekaju na „mig“ iz Italije.

  „Tražili smo od ministarke, kao i na prethodnom sastanku sa njom, da državni organi svim pravnim sredstvima nateraju Fijat da poštuje zakone Republike Srbije“, rekao je Miljković.

  Preneo je ministarki i da kompanija nastavlja da krši zakone jer je posle izmeštanja montaže branika iz Fijat plastika u fabriku Fijat Krajsler automobili (FCA) nedavno to učinila i sa magacinom za logistiku, dok su radnici na plaćenom odsustvu.

  „Mi tražimo da nam se vrati regres na nivo od prošle godine i da se vrate izmeštene mašine u našu fabriku, kao i svi radnici na posao“, rekao je Miljković.

  Prema njegovim rečima, Kisić Tepavčević je rekla da će o situaciji tokom dana razgovarati sa najvišim državnim organima kao i sa prvim menadžerom FCA u Srbiji Nikolom Jerotijevićem.

  Fijat plastik se državi „ne javlja na telefon“

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE