Kinezi će biti većinski kupci luksuza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi će biti većinski kupci luksuza

  Kinezi će postati pokretačka snaga za tržište luksuza, navodi se u studiji konsultantske kuće Bain, koja pokazuje da će oni do 2025. godine učestvovati s gotovo polovinom u globalnoj kupovini skupocene robe.

  Kineski kupci će za samo šest godina imati 46-procentni udeo u svetskoj prodaji luksuzne robe, čija će vrednost, prema procenama, iznositi oko 365 milijardi evra, prema studiji Baina, izrađenoj za Altagamu, italijansko udruženje proizvođača luksuznih proizvoda, prenosi AP.

  Prošle godine, dobrostojeći kineski građani su imali udeo od trećine u ukupnoj svetskoj kupovini odeće, aksesoara i kozmetike. Prema Bainu, procenjuje se da će prodaja skupocene robe ove godine zabeležiti rast od 2,0 posto na 260 milijardi evra, isključujući luksuznu umetnost, dizajn i dekoraciju.

  Međutim, kada se u obzir uzmu i luksuzna roba i luksuzne usluge, očekuje se da će tržište porasti za 5,0 posto, na 1.200 milijardi evra na svetskom nivou.

  Takođe se predviđa povećanje prodaje luksuzne robe u Kini ove godine za 18 posto, na 23 milijarde evra. U Evropi i Americi, dva najveća tržišta za skupu brendiranu robu, ne očekuju se promene u tekućoj godini zbog njihovih jakih valuta, tako da će se prodaja zadržati na 84 milijarde, odnosno 80 milijardi evra.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE