Kineski GIGANT ulazi u Universal Music

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kineski GIGANT ulazi u Universal Music

  Kineski Tensent pregovara o kupovini udela u gigantu svetske muzičke industrije Universal Music Groupu (UMG), objavio je francuski vlasnik UMG Vivendi.

  Ako pregovori budu uspešni, internet gigant Tensent će kupiti 10 posto udela u UMG, uz mogućnost povećanja udela za dodatnih 10 posto.

  To bi značilo da bi kineska kompanija u Universal uložila do šest milijardi evra, navodi se u saopštenju konglomerata Vivendi.

  Tensent je u prva tri ovogodišnja meseca ostvario neto dobit od 27,2 milijarde juana (četiri milijarde dolara) i prihode od 85,5 milijardi juana.

  Iz francuske kompanije su, pak, saopštili da s Tensentom paralelno pregovaraju i o “strateškoj komercijalnoj saradnji” u muzičkom poslovanju.

  “Vivendi želi da istraži mogućnosti pojačane saradnje koja bi pomogla UMG da iskoristi prilike za rast proizašle iz digitalizacije i otvaranja novih tržišta”, dodaju.

  U Vivendiju napominju i da Universal Music planira da proda manjinske udele i drugim potencijalnim partnerima, ukazujući na njegov “katalog zvučnih zapisa i pesama bez premca u muzičkoj industriji”.

  Na UMG katalogu umetnika su, između ostalih, Rolingstonsi, U2, Lejdi Gaga, Arijana Grande, Elton Džon, Aba, Kvin i kineski pijanista Lang Lang.

  Izvor: Bankar.me

  Foto: Tencent

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE