NEOBIČNA funkcija: Direktor NOĆNOG ŽIVOTA Šangaja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEOBIČNA funkcija: Direktor NOĆNOG ŽIVOTA Šangaja

  Noćni život počeo je da cveta u velikim kineskim gradovima. Šangaj je predstavio smernice za podsticanje noćnog života u aprilu, pa je tako grad dobio i novo radno mesto – generalnog direktora noćnog života.

  Iako je Šangaj grad koji nikada ne spava, gradskim podsticajnim merama noćnog života dodatno je razbuđen.

  U Huangpu oblasti, Jujuen poslovni park ima i drevnu lepotu i moderne atrakcije, i tipični je predstavnik šangajske ekonomije noćnog života.

  Od 1. avgusta, radno vreme Jujuen parka je produženo, što je privuklo više ljudi. Ujedno, Huangpu je prvi urbani distrikt u Šangaju koji ima generalnog direktora noćnog života, a on svoje pomoćnike i savetnike.

  Generalni direktor noćnog života Hu Đunđije kaže da je produžavanje radnog vremena Jujuen parka privuklo nove potrošače, ali smatra da je ključ noćne ekonomije u različitim sadržajima u svakom regionu.

  “U internacionalnoj metropoli kakav je Šangaj, karakteristični sadržaji mogu da se nađu u svakom poslovnom okrugu. Za Jujuen park, to je kultura. Ostvarili smo saradnju sa nekim domaćim modnim markama koje ističu kinesku kulturu u svom dizajnu”, objašanjava Hu.

  Druga poslovna zona Šangaja, Sintijendi, koju posebno vole mladi, ima mnogo restorana, barova, malih muzeja, prodavnica sa suvenirima i galerijama.

  “Poslednjih mesec dana, otkako je krenulo letnje vreme, imali smo 1,5 puta više gostiju nego kada smo otvorili bar prošlog novembra”, priča barmen Jang Ćihao.

  U ekonomiji noćnog života od ovog vikenda učestvuje i šangajski Park divljih životinja, koji je posetiocima ponudio noćne obilaske. Osvetljenje u zoo-vrtu postavljeno je tako da imitira mesečinu.

  Ekonomiju noćnog života, osim Šangaja, podstiču i drugi veliki kineski gradovi, poput Pekinga i Tijenđina, a vlasti se nadaju da će veća potrošnja doneti nove velike prihode.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE