Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Keep light neće osvetliti Niš, niti bilo ko drugi

  Zbog velikog broja primedbi firmi koje proizvode i prodaju novogodišnju dekoraciju na javnu nabavku za nove ukrase kojima je trebalo da bude okićen Niš, Parking servis je od nje odustao.

  Inače, tender je prepisan iz prošlogodišnjeg beogradskog tendera na koji je kao jedini ponuđač posao dobila firma Keep light poznata po višemilionskim ukrasima na tenderima na kojima je ova firma bila jedini ponuđač.

  Kao i prošle, i ove godine su Nišlije ostale bez novih ukrasa, jer je tender za njih, vredan 75.000 evra, bio sporan. S obzirom na to da je raspisan prekasno, kako navode u Parking servisu, nema vremena za izmenu specifikacija.

  Komisija je analizirala pitanja i konstatovala da je veći deo primedbi koji je sadržan u dostavljenim pitanjima opravdan, kako u pogledu tehničkih specifikacija, tako i u pogledu roka isporuke…

  Kako je predmet nabavke novogodišnja dekoracija, komisija smatra da je nepotrebno nabavljati ovu vrstu dobara nakon proteka novogodišnjih praznika, navodi se u odluci Parking servisa.

  Podsetimo, Parking servis je po nalogu Gradske uprave raspisao tender vredan 7,3 miliona dinara bez PDV, odnosno, oko 75.000 evra sa PDV. Tender je bio pisan tako da se traže ukrasi grčke firme Fotodiastasi čiji je jedini predstavnik u Srbiji firma Keep light.

  Slična stvar se dogodila i prošle godine, kada je takođe zbog žalbi potencijalnih ponuđača propao tender za nove ukrase.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE