KBC Zemun tek ušao u kovid sistem, za tri dana SVE POPUNJENO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KBC Zemun tek ušao u kovid sistem, za tri dana SVE POPUNJENO

  Direktor Kliničko-bolničkog centra (KBC) Zemun Dragoš Stojanović izjavio je da je ta bolnica za jedan i po dan na lečenje primila 225 pacijenata i izrazio bjazan da će za manje od jednog i po dana napuniti sve kapacitete.

  Dragoš Stojanović je naveo da su tokom prethodne noći imali 125 prijema.

  “Paralelu ako povučemo između prethodnog pika i današnjeg dana u 7 časova – u ovom trenutku smo već na 225 pacijenata za jedan i po dan. U prethodnom periodu smo za jedan i po dan imali 175 prijema, što znači da je namanje 30 ili 40 odsto veći broj zaraženih koji su se javili i da je izuzetno veliki broj pacijenata koji je primljen u ovih 36 sati”, rekao je Stojanović za RTS.

  “U ovom trenutku imamo 225 pacijenata, 360 je naš maksimalni broj kreveta. Ako smo 225 za jedan i po dan popunili, bojim se da ćemo za manje od jedan i po dan napuniti sve kapacitete”, dodao je Stojanović.

  Pored toga, kako kaže, u prethodnom periodu je petnaestak pacijenata bilo u jedinicama intenzivne nege, ali da je sada 20 njih na intezivnoj nezi, od kojih je 10 intubirano.

  U Areni 434 kovid pacijenata, preko 250 na kiseoničkoj terapiji

  Slična situacija je i u ostalim kovid bolnicama.

  U privremenoj bolnici u Beogradskoj areni trenutno je smešteno 434 kovid pacijenata, kaže koordinatora Arene dr Vlado Batnožić i dodaje da je preko 250 bolesnika na kiseoničkoj terapiji.

  Vlado Batnožić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da su samo tokom jučerašnjeg dana primili 38 pacijenta, da se Arena brzo puni i da su pacijenti uglavnom sa teškom kliničkom slikom, da imaju jednostrane ili obostrane upale pluća.

  Navodi da se pacijenti, u zavisnosti od kliničke slike u Areni zadržavaju od 10 do 15 dana.

  “Kad nam se pacijenti jave, oni već imaju jednostranu ili obostranu upalu pluća, povišenu temperaturu i ozbiljno su bolesni ljudi. Ako još imaju neka dodatna oboljenja, onda izlečenje traje značajno duže”, objašnjava Batnožić.

  Izvor: RTS, BIZlife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE