Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih ,,30 ispod 30″: Katarina Mitić, Yettel (VIDEO)

  Katarina Mitić (26), Quality Assurance Team Lead u kompaniji Yettel, ume da objasni šta znači rad na sebi i kako se reflektuje na sve što radimo. Poslušajmo je.

  Katarina Mitić je rođena 4. 1. 1997. godine, u Vranju. Paralelno sa osnovnom školom završila je i muzičku školu na odseku za klavir. Gimnaziju „Bora Stanković”, na prirodno-matematičkom smeru, završila je sa Vukovom diplomom. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, pretežno iz prirodnih nauka.

  Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu završila je smer Informacioni sistemi i tehnologije. Tokom studija organizovala je različite projekte i učestvovala u radu studentske organizacije ESTIEM. Praksu u Yettelu započela je na četvrtoj godini studija, na poziciji Quality Assurance InternQuality Assurance Junior Specialist postala je prvim unapređenjem, dok je, nakon godinu dana, dobila poziciju Test and Quality Assurance Specialist and DevOps Lead Deputy. Danas je na poziciji Quality Assurance Team Lead i vodi tim od 13 ljudi. Polaganjem CSTE sertifikata, u novembru 2022, Katarina postaje zvanično sertifikovani test inženjer. U slobodno vreme trenira, putuje i unapređuje svoje veštine.

  Katarina Mitić, kompanija Yettel

  Katarina Mitić, kompanija Yettel

  Šta mislite da vas je izdvojilo u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  ‒ Tokom celokupnog školovanja, pored redovnih aktivnosti, bavila sam se i vannastavnim projektima, koji su mi doneli pregršt novih veština i oblikovali me u ono što sam danas. Konstantna želja za radom i znanjem uvek me gura napred, što je važno za svaki posao.

  Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  ‒ Hrabrošću. U svaki novi izazov, bilo poslovni ili privatni, ulazila sam bez straha i davala sve od sebe da uspem.

  Kada se oslobodite straha, možete zaista da budete srećni.

  Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  ‒ Radom na sebi. Ne mislim samo u poslovnom smislu, već u svakom aspektu života. Sav trud i rad reflektuju se na svim poljima, a to se i te kako vidi i ceni. Ukoliko neko želi da se istakne, dovoljno je da se trudi da unapređuje sebe i svoje okruženje, ali da, pre svega, bude spreman da kod sebe stalno nalazi prostor za poboljšanja i inovacije.

  Katarina Mitić, kompanija Yettel

  Katarina Mitić, kompanija Yettel (Stefan Jovanović i Zoran Rašić)

  Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  ‒ Oba. I rad u korporaciji i privatno preduzetništvo imaju svoje prednosti. Možda je najbolje započeti rad u korporaciji, kako bi se steklo iskustvo i dobio osećaj o tome kako jedan biznis funkcioniše, da biste upoznali ljude i sve aspekte poslovanja, što biste kasnije mogli da primenite kroz privatno preduzetništvo i sopstveni biznis.

  Verujete li u to da mladi mogu da promene ustaljenu poslovnu kulturu?

  ‒ I te kako. Imam utisak da starije generacije sve više uvažavaju mišljenje mladih, što može biti odlična šansa da se nešto promeni. Vrlo je bitno da mi, mladi, budemo sigurni u ono što znamo, uporni sa proaktivnim idejama, ali i spremni da argumentujemo inicijative koje predlažemo.

  Katarina Mitić, kompanija Yettel

  Katarina Mitić, kompanija Yettel (Stefan Jovanović i Zoran Rašić)

  Šta vas je konkretno opredelilo za to da se profesionalno razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  ‒ U mom dosadašnjem karijernom putu uspesi su se nizali, a moj lični napredak pratio je i poslovni razvoj. Uvek sam jasno definisala svoje potrebe i postavljala ciljeve, kojih su i ljudi oko mene bili svesni, tako da su mogli da reaguju. Zbog toga i zbog okruženja u kom radim, nikada nisam imala potrebu da svoj profesionalni razvoj nastavim van Srbije.

  Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za deset godina?

  ‒ Kao lidera koji upravlja projektima i timovima, deli svoje iskustvo sa mlađim generacijama, dok je istovremeno primer, uzor i motivacija. Takođe, volela bih da pokrenem i sopstveni biznis van IT-ja i oprobam se u tim vodama. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Stefan Jovanović i Zoran Rašić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE