Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mozzart, praksa u analitici

  „Kada verujemo jedni drugima, budućnost nije neizvesna“

  Svesna činjenice da raspolaže vrednim resursima, kompanija Mozzart razvila je model kojim svoje stručno znanje i iskustvo pruža mladim, perspektivnim, marljivim ljudima. Evo kako.

  Da bismo mogli da očekujemo najbolje od budućnosti, neophodno je da u sadašnjosti gradimo dobre temelje. Ovim geslom se već godinama vodi jedna od najuspešnijih domaćih kompanija – Mozzart. Kao ubedljivi lider u industriji u kojoj posluje, sa više od 5000 zaposlenih u sistemu, ljudske resurse posmatra kao svoj najveći kapital i osnovni temelj. Programeri, informatičari, matematičari, analitičari, poznavaoci sporta, marketinga i komunikacija, finansijski stručnjaci i eksperti iz drugih oblasti – ključni su nosioci razvoja i glavni pokretači svih pozitivnih promena. Podržani inovativnošću kao osnovnom vrednošću, njihovo znanje dodatno je osnaženo upotrebom najnovijih metodologija i tehnologija. Svesna da raspolaže vrednim resursima, kompanija je razvila model kojim svoje stručno znanje i iskustvo pruža mladim, perspektivnim, marljivim ljudima. Investicija u talentovane pojedince ne bi bila moguća bez izgradnje međusobnog poverenja, kulture kontinuirane saradnje, obostranog uvažavanja i komunikacije.

  Programom akvizicije talenata u kompaniji Mozzart još jednom se potvrdilo da je najuspešnija matematička formula kada je učenje u pitanju ona koja se suprotstavlja uobičajenim pravilima – deljenjem se dobija više, a utroškom energije i vremena – uspeh i progres se višestruko umnožavaju

  Upravo su brojni programi akvizicije talenata pokazali da ovakav pristup mladim ljudima daje pozitivne rezultate, a kompanija baš iz tog razloga podržava programe studentskih organizacija: BEST (sa tehničkih fakulteta), SUMA (sa PMF-a u Beogradu), SEFA (sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu). U trenutku dok čitate ove redove devetoro praktikanata se usavršava i upija znanja iz oblasti analitike. Nauka budućnosti pružena je na dlanu mladim nadama koje će tokom intenzivnih mesec dana obučavati data inženjeri i analitičari, kao i BI developeri. Oni će potencijalno postati nova pojačanja u timu Sektora analitike i nastaviti sa radom u složenim poslovnim sistemima, učestvujući u dizajniranju DWH i upoznajući se sa naprednom analizom i vizuеlizacijom podataka, savremenim BI alatima, statističkim modelima i tehnologijama.

  Katarina Masal, menadžerka Sektora virtuelnih igara

  Katarina Masal, menadžerka Sektora virtuelnih igara

  Pored ovih programa, kompanija Mozzart je sedam godina zlatni sponzor sada već čuvenog Case Study Showa, koji organizuje studentska organizacija ESTIEM, pod okriljem Fakulteta organizacionih nauka. Glavna nagrada studentima sa najboljim rešenjem jeste tromesečna praksa u kompaniji Mozzart, pod mentorstvom vođa timova za koje pobednici takmičenja iskažu interesovanje. Dato poverenje opravdano je kroz dugogodišnju saradnju i sjajne uspehe, jer je veliki broj praktikanata svoje prve karijerne korake napravio upravo nakon prakse – zaposlenjem u kompaniji. Jedna od njih je Katarina Masal, sada menadžerka Sektora virtuelnih igara.

  „Uvek su me motivisale stvari koje su mi nepoznate, pa me je prilikom izbora Casea posebno zainteresovala kompanija Mozzart, kao deo industrije igara na sreću. Sam proces rešavanja poslovne studije mamio me je da se dodatno upoznam sa kompanijom, pa sam, kao jedan od pobednika, počela dodatno da učim o njenim proizvodima, a posebno o virtuelnim igrama, čime se bavi sektor u kome sam danas zaposlena. Radeći u stručnom i kolegijalnom okruženju, motivisana sam da dodatno radim na sebi, pa sam se uz podršku svojih mentora neprestano usavršavala, a kasnije i napredovala. Za kompaniju Mozzart i Case Study Show mogu reći da su napravili veliku prekretnicu na mom poslovnom putu i, zahvaljujući njima, danas radim u posvećenom kolektivu, punom energije i iskustva.“ – istakla je Katarina Masal.

  Osim Katarine, i marketinški tim Mozzarta dobio je pojačanje, a Nena Vasić je, zahvaljujući programima koje podržava Mozzart, stigla do ove kompanije i pozicije marketinškog asistenta.

  Nena Vasić, marketing asistent

  Nena Vasić, marketing asistent

  Kao član ESTIEM-a, imala sam priliku da se upoznam sa velikim i uspešnim kompanijama u Srbiji. Jedan od najvećih partnera ESTIEM-ovih projekata uvek je bila i kompanija Mozzart. Deo organizacionog tima projekta CSS&AMM i učesnik Speed datinga bila sam 2020. godine. Imala sam samo sedam minuta da Mozzart upozna mene, što je bilo sasvim dovoljno da prepoznamo međusobne vrednosti. Kao neko ko je na početku karijere, želela sam da učim od najboljih u svojoj struci. Marketing u Mozzartu mi je dao širinu i mogućnost da se razvijam i učim. Pored inovativnosti, liderske pozicije i jake korporativne kulture, kompaniju Mozzart karakteriše i sjajan kolektiv. Rad u prijateljskom okruženju podstiče kreativnost i omogućava mi da razvijem svoje znanje i veštine. Ovde su greške prilika za učenje, a svaki zadatak novi izazov da nadmašim samu sebe i opravdavam čvrsto ukorenjen slogan „Budi pobednik”“. – rekla je Nena Vesić.

  „Znanje je moć”, rekao je Fransis Bejkon, a u kompaniji Mozzart zajedničkim snagama radi se na razmeni znanja i iskustava, gradi se sistem u kome se ekspertska znanja ne čuvaju, već dele, gotovo spontanom dinamikom. Mentorstvo ugrađeno u sistem rada prepoznato je kao pozitivan model u kome svi učesnici dobijaju. „Jedni biramo druge – mladost dobija priliku da uči od iskustva, a iskustvo usvaja polet i kreativnost mladih ljudi punih želje i energije”, rekli su iz kompanije. Programom akvizicije talenata u kompaniji Mozzart još jednom se potvrdilo da je najuspešnija matematička formula kada je učenje u pitanju ona koja se suprotstavlja uobičajenim pravilima – deljenjem se dobija više, a utroškom energije i vremena – uspeh i progres se višestruko umnožavaju. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE