Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Katar ulaže 20 milijardi dolara da privuče sportske firme

  Katar planira da uloži 20 milijardi dolara u sportski sektor pre Svetskog fudbalskog prvenstva, u toj zemlji 2022. godine, sa ciljem da privuče više sportskih kompanija, izjavio je visoki katarski zvaničnik.

  Katarski finansijski centar (QFC) planira da do 2022. godine izda dozvole za rad 150 inostranih sportskih kompanija, izjavio je izvršni direktor QFC Jusuf Al-Džaida, ne navodeći njihova imena.

  Dosada su uglavnom izdavali dozvole kompanijama u finansijskom sektoru, čime se izuzimaju od nadležnosti zakona o vlasništvu.

  Plan privlačenja sportskih multinacionalnih kompanija i komercijalizacije sportskih usluga sastavni je deo strategije razvoja u regionalno središte za sportska događanja uoči Mundijala u Kataru 2022. godine. FIFA je ovog meseca uspostavila zajednički projekat u Kataru kako bi pomogla u organizaciji turnira.

  Tražimo kompanije za pružanje sportskih usluga, pravne i tvrtke za obrazovanje i obuku, te proizvođače sportske odeće i opreme… sve iz klastera sportskih firmi koje će servisirati turnir 2022. godine, rekao je katarski zvaničnik.

  Prema njegovim rečima, QFC takođe želi da privuče kompanije u područjima kao što su islamske finansije, finansijske tehnologije i mediji, kako bi do Svetskog rvenstva privukao 1.000 kompanija iz svih sektora. Trenutno ih u Kataru posluje 600.

  Katar želi privući strana ulaganja i ublažiti aktuelni fokus na energetiku jačanjem privrednih aktivnosti u više sektora, ali je suočen sa diplomatskim i trgovinskim bojkotom koji su pokrenule Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat u 2017. godini. Ta grupa zemalja optužuje Dohu za podržavanje terorizma, što oni poriču.

  Džaida pak ističe da je Katar takođe u dobroj poziciji da bude alternativa Dubaiju i da konkuriše aktuelnim regionalnim tržištima u Kuvajtu, Omanu, Turskoj i Pakistanu.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE