Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kaskader Harisona Forda se samozapalio na štrajku u Holivudu (VIDEO)

  Kaskader poznatog holivudskog glumca Harisona Forda, Majk Masa na štrajku glumaca u Holivudu, šokirao je sve kada se popeo na pozornicu i zapalio se.

  Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama Masa je zapalio odeću na bini uz poruku savezu producenata: „Ne želimo da nas AMPTP iskorišćava“.

  On se tom prilikom prisetio i kolege Džona Brenekera, koji je 2017. godine poginuo na setu serije Walking Dead.

  „Recite to mom prijatelju koji je poginuo dok je radio na vašoj seriji. Recite to bilo kome od nas koji smo lomili kosti radi vaših filmova i serija“, rekao je kaskader.

  Glumci su od 14. jula pridružili štrajkujućim scenaristima posle neuspeha pregovora sa studijima o njihovim platama i garancijama naspram veštake inteligencije. Prema njima veštačka inteligencija preti njihovoj budućnosti, posebno ona koja dozvoljava da se lako stvaraju vrlo realistični glasovi i slike.

  Ovakav dupli društveni protest i glumaca i scenarista nije viđen 60 godina u Holivudu.

  Prema direktivama sindikata SAG-Aftra, koji predstavlja 160.000 glumaca, kaskadera, igrača i drugih profesinalaca sa velikog i malog ekrana zabranjuje se svim članovima da snimaju ali i da promovišu svoje podukcije lično ili preko društvenih mreža, što je jako poremetilo Holivud.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE