Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kamiondžijama „zarobljenim“ u Ukrajini po 2 miliona dinara

  Vozači kamiona iz Srbije koji su zbog oružanih sukoba bili zarobljeni u Ukrajini i izgubili to transportno sredstvo dobiće od države finansijsku pomoć u iznosu od dva miliona dinara po kamionu, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

  „Uspeli smo da obezbedimo povratak ljudi kao i skoro svih kamiona u Srbiju, a uz finansijsku podršku države obezbediće se nastavak poslovanja“, rekao je Momirović, posle sastanka sa vlasnicima firmi i vozačima kamiona koji su bili zarobljeni u ratnoj zoni u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo.

  Prema informacijama Ministarstva, pomoć će primiti trojica prevoznika, a 60 je bezbedno stiglo iz zone zahvaćene sukobima u Ukrajini.

  Momirović je istakao da je kroz kontakte sa udruženjima autoprevoznika, Ministarstvo dobijalo tačne informacije o broju i lokaciji svih kamiona i vozača, državljana Srbije, koji su bili sprečeni da nastave put iz Ukrajine ka Srbiji.

  Vozač kamiona i vlasnik transportne firme Danilo Polić zahvalio je Momiroviću na maksimalnoj podršci i pomoći koju je pružao u teškim trenucima sa kojim su vozači kamiona bili suočeni tokom boravka u ratnoj zoni u Ukrajini.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE