Kakva kapitalna investicija: Škode za funkcionere

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kakva kapitalna investicija: Škode za funkcionere

  Na tenderu vrednom 43.000 evra, Gradska uprava Niš je obnovila vozni park luksuznom Škodom “superb” i dvema nešto jeftinijim “fabijama”, a prema dokumentaciji, kola su kupljena kao kapitalni projekat, pišu Južne vesti.

  Međutim, kako se navodi na portalu Južnih, niko iz Gradske uprave nije bio dostupan za komentar, gde je javni interes u kupovini ovih automobila što je osnovni uslov da bi nešto bilo “kapitalna investicija”, kao i ko će da ih koristi.

  Elektronska kontrola stabilnosti, podesiv servo upravljač multifunkcionalni, bord računar, aluminijum felne od 17 inča, digitalni klima uređaj sa više zona delovanja, najmanje trogodišnja garancija – neke su od tenderom traženih karakteristika.

  Jedini ponuđač koji je učestvovao i pobedio na javnoj nabavci bila je firma Auto Čačak, pa će građani ovom preduzeću još jednom platiti milionsku sumu za funkcionerske Škode.

  Gradska uprava je, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, nova službena kola kupila da bi zamenili “zasterela i amortizovana vozila”, a nabavka je podvedena kao kapitalni projekat.

  Nabavka službenih automobila predviđena je Programom kapitalnog ulaganja u nabavku mašine i opreme i ostalih nekretnina i opreme u 2018. godini, koji je doneo načelnik Gradske uprave Grada Niša dana 11.01.2018. godine, piše u planu javnih nabavki Gradske uprave Niš.

  Prema Zakonu o budžetskom sistemu da bi neka kupovina bila kapitalni projekat, predmet nabavke mora da bude od javnog interesa. Projekti koji podrazumevaju ulaganja u opremu, mašine i drugu nefinansijsku imovinu, a u funkciji su javnog interesa, navodi se u Zakonu.

  Gradska uprava Niš se tako pridružila “klubu” javnih ustanova koja su od Auto Čačka kupili luksuzne Škode, podsećaju JUŽNE VESTI.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE