Kako su prvaci zavoleli povrće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su prvaci zavoleli povrće

  Više od 150 đaka Osnovne škole “Marija Busać” imalo je priliku da na zabavan, ali i edukativan način nauči koliko je povrće važno i zašto je potrebno da ga jedu svaki dan.

  Aktivnim radionicama Maksi školskog karavana prisustvovali su i ministar prosvete Mladen Šarčević, pomoćnik ministra prosvete Vesna Nedeljković i Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija. Oni su se uverili da se kroz igru i kratke edukativne priče deci najlakše prenosi poruka o blagotvornom dejstvu redovnog konzumiranja povrća.

  “Razvijanje svesti dece o važnosti očuvanja zdravlja je jedan od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”, izjavio je resorni ministar Mladen Šarčević.

  Šarčević je istakao da je u periodu razvoja i odrastanja dece ishrana veoma važna i podsetio da je Ministarstvo prosvete, u tom smislu već imalo niz aktivnosti.

  „Doneli smo Stručno uputstvo o kriterijumima i smernicama za organizovanje, ostvarivanje i praćenje ishrane učenika u osnovnoj školi. Time želimo da unapredimo kvalitet i način ishrane, kao i razvoja pravilnih navika u ishrani kod osnovaca“, rekao je Šarčević. On je dodao da je Ministarstvo prosvete donelo i Pravilnik koji bliže uređuje uslove za organizovanje ishrane i utvrđuje kvalitet obroka u osnovnoj školi, kao i Pravilnik o bližim uslovima i načinu ostvarivanja ishrane dece u predškolskoj ustanovi.

  Ministar je pozdravio projekat Maksi školski karavan kompanije Delez Srbija i pozvao ostale društveno-odgovorne kompanije da se uključe u aktivnosti koje će doprineti većem kvalitetu obrazovanja i odrastanja dece u Srbiji.

  “Naša kompanija edukuje građane o zdravijim navikama, a posebno uključujemo roditelje i decu u naše aktivnosti kako bismo svi zajedno radili na tome da svaki dan pravimo zdravije izbore. Projekat Maksi školski karavan na jednostavan način pokazuje da deca mogu lako da prihvate priču zašto je važno da jedu povrće, ali i da je prenesu dalje, svojim roditeljima. To nam otvara prostor da zajedno menjamo statistiku i utičemo na njihove zdravije izbore”, naveo je Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.

  Do sada je Maksi školski karavan obišao 38 škola, a do aprila sledeće godine više od 15 000 đaka prvaka u 100 osnovnih škola širom Srbije proći će radionice u kojima će učiti zašto je važno da im brokoli, šargarepa, karfiol, paprika, tikvica postanu omiljeni u tanjiru. Uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima, koji dobijaju svi učesnici karavana, đaci prvaci će moći da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE