Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su Milanovčani „doveli“ takmičenje za Mis Srbije u svoj grad ?

  Gornji Milanovac večeras će biti domaćin polufinalnog izbora za Mis Srbije za 2022. godinu gde će biti izabrana pobednica i finalistkinja ovog takmičenja koja če nas predstavljati na svetskom izboru.

  Polufinale u organizaciji Miss yu kompanije, opštine i turističke organizacije Gornji Milanovac počinje u 20 sati, na otvorenim bazenima na Rudniku.

  Pored izbora za najlepšu sugrađanku, kako navode organizatori, cilj takmičenja je i promocija turističkih potencijala i kulturno-istorijskih znamenitosti Gornjeg Milanovca i ovog dela Srbije, poput spomeničkog kompleksa u centru Gornjeg Milanovca, potom spomen-parka Brdo Mira, kuće srpsko-norveškog prijateljstva, konaka kneza Miloša u Gornjoj Crnući…

  Zašto takmičenje Mis Srbije baš u Gornjem Milanovcu?

  Pobednica takmičenja organizovanog 2019. godine bila je Andrijana Savić iz ovog grada kojoj je zajedno sa fotografom Duškom Kuzmanovićem pošlo za rukom da takmičenje ove godine, nakon pauze zbog pandemje, organizuju baš u Gornjem Milanovcu.

  Ona je inače, te godine Srbiju predstavljala na svetskom takmičenju u Portoriku.

  Kako kaže Kuzmanović, sa kompanijom Miss yu saradjuje već tri godine i njegova, kao i želja tadašnje pobednice bila je da  takmičenje „dovedu“ u Gornji Milanovac.

  „U tome smo uspeli, bilo je izazovno ali je vredelo. Opština Gornji Milanovac je dobila zvanično pravo od organizatora Miss Srbije da organizuje polufinalni izbor i time promoviše kulturnu baštinu i turističke potencijale našeg kraja,“ kaže Duško Kuzmanović, koordinator događaja.

  Pored lepote, važno i znanje

  U polufinalu će nastupiti 11 devojaka širom Srbije, a sve one će prema rečima organizatora upoznati još bolje svoju zemlju, pa če tako narednih dana obilaziti i druge gradove.

  U petak će obići Kruševac, gde su predviđeni turistički obilasci istorijskih i kulturnih znamenitosti i potencijala, kaže Kuzmanović .

  “Kako je ideja promocija naše zemlje u svetu, i takmičarke moraju dobro poznavati istoriju i kulturu svoje zemlje, jer je pored lepote važno i znanje, što i sam slogan kompanije Miss yu: “ Lepota sa smislom”, podseća.

  Organizatori najavlju veliki broj gostiju iz sveta muzike, filmske industrije, sporta, politike, kulture, kao i bogat muzičko, zabavno kulturni program uz brojna iznenađenja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Lična arhiva/Duško Kuzmanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE