Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su i naftaši prešli na onlajn režim

  Reklo bi se da ivent industrija i naftaši imaju malo šta zajedničko. Ipak, nije baš tako. Širom sveta naftne kompanije, kao jedni od najvećih i najprofitabilnijih poslovnih sistema, godišnje organizuju na stotine konferencija, panela, edukacija, predstavljanja svojih izveštaja. A upravo u godini korone su se u naftnoj industriji trendovi u ivent i kongresnoj industriji pratili više nego inače, pa su organizacija onlajn konferencija i panela, video-uključenja, komunikacija u virtuelnom okruženju postali svakodnevica.

  Digitalni izveštaji

  U kompaniji NIS kažu da su promene počele već u proleće protekle godine i prva novina bila je promena formata objavljivanja godišnjeg izveštaja o održivom razvoju. U Srbiji NIS je pionir u objavljivanju takvog dokumenta. Verifikovane izveštaje, po ugledu na najbolje svetske prakse, počeli su da objavljuju pre više od jedne decenije. Prošle godine, zbog ograničenja izazvanih pandemijom, nije bilo moguće organizovati panel diskusije i javna predstavljanja svih dostignuća ove kompanije u oblasti ekonomskog razvoja, oblasti društvene odgovornosti, ulaganja u ekologiju i zaposlene.

  „Komunikacija o ovako važnoj temi nije smela da trpi. Stoga smo se brzo prilagodili i prošle godine objavili onlajn izveštaj o održivom razvoju. U veoma pitkoj formi smo vizuelno dopadljivo prikazali sve ključne detalje iz izveštaja u user friendly okruženju. Izveštaj se i dalje nalazi na našem sajtu. Naravno, kompletna standardna verzija u klasičnom, pdf formatu takođe je objavljena, ali novi model je bio odličan i za deljenje putem društvenih mreža i samim tim je omogućio unapređenje dotadašnje komunikacije”, naveli su u NIS-u, dodajući da će i ove godine svoj izveštaj o održivom razvoju predstaviti u onlajn verziji, na korporativnom sajtu kompanije.

  Onlajn predavanja

  Ovo nije jedini projekat koji je NIS uspešno realizovao kroz onlajn kanale komunikacije. Stručnjaci iz NIS-a već godinama na fakultetima širom naše zemlje drže predavanja i sa studentima dele vredna inženjerska znanja. Ali sa prekidom nastave na fakultetima, ni to nije bilo jednostavno raditi, pa su predavanja prešla u onlajn sferu.

  Stručnjaci NIS-a su samo u toku maja i juna prošle godine održali 25 onlajn gostujućih predavanja za studente fakulteta Beogradskog i Novosadskog univerziteta. Zbog situacije izazvane virusom kovid 19, predavanja su organizovana putem aplikacije „Skajp”, dok je podršku ovoj ideji pružilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  „Slično je bilo i sa internim obukama za zaposlene. Samo u toku prošle godine organizovano je 35 onlajn predavanja za zaposlene, dok je više od 400 NIS-ovaca učestvovalo u internim obukama”, objasnili su u ovoj kompaniji.

  Posebno je zanimljivo da je NIS za svoje stručnjake obezbedio i obuku na virtuelnim naftnim poljima, koja su verni prikaz postojećih naftnih polja NIS-a, dok je u Naučno-tehnološkom centru ove kompanije počela da radi digitalna laboratorija, gde stručnjaci intenzivno rade na digitalnim projektima i njihovoj primeni u naftnoj industriji. 

  Digital, digital, digital

  „Digitalni kanali komunikacije su posebno došli do izražaja za vreme vanrednog stanja prošle godine, kada je bilo neophodno da sve informacije iz različitih oblasti poslovanja dopru do potrošača u što kraćem roku”, navode u NIS-u, posebno naglašavajući da su u toku prošle godine na svom sajtu kreirali potpuno novi pres-centar, kao svojevrsnu digitalnu bazu velikog broja informacija o kompaniji koje mogu zatrebati medijima.

  „Posvećeni smo unapređenju našeg nastupa na društvenim mrežama, u šta svakodnevno ulažemo dosta napora. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo ove godine dobitnici priznanja časopisa ’PC Press’ za ’Top 50 najboljih onlajn sadržaja’, u kategoriji LinkedIn, jer je reč o specifičnoj mreži, namenjenoj komunikaciji sa poslovnom i profesionalnom zajednicom”, zaključili su u NIS-u.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE