Kako su Džesiki Albi ČINJENICE pomogle da napravi MILIONSKI BIZNIS?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džesika Alba

  Kako su Džesiki Albi ČINJENICE pomogle da napravi MILIONSKI BIZNIS?

  Kompanija poznate holivudske glumice Džesike Albe, The Honest, procenjena je na vrednost od skoro milijardu dolara. Ipak, kada je krenula u ovaj posao, popularna glumica naišla je na mnogo sumnjičavih komentara, pa čak uključujući i sebe.

  Od 2012. godine, kada je otvorila kompaniju, morala je da se bori protiv onih koji su imali prigovore na njenu ideju da napravi kompaniju koja se bavi robom široke potrošnje.

  “Volim činjenice i podatke. Dakle, kad god postoje ljudi koji osporavaju sa spiskom stvari koje ne bi trebalo da se dese, ja volim da postavim pitanje: ‘Stvarno? A zašto to ne može da funkcioniše?’ A onda prikupite sve podatke koje su vam potrebne da uđete u priču i time ih ‘udarite po glavi'”, rekla je Alba.

  Strategija pripreme posebno dobro funkcioniše, priča Alba, kada kontrolišete svoje držanje dok postavljate to pitanje.

  “Ako to iznesete sa osmehom, to su samo činjenice”, rekla je ona.

  Ova kompanija se, osim na početku, i tokom poslovanja susretala sa otežavajućim okolnostima zbog tužbi za lažno oglašavanje, previranjem u rukovodstvu i neuspešnim inicijalnim javnim ponudama u proteklih devet godina.

  Kako je Alba imala običaj da govori kada je ova tema u pitanju, njoj je ključno bilo da firmu izoluje od spoljašnje “buke”.

  “Mislim da je tajna uspeha da se okružite ljudima koji su neverovatno pametni, da ostanete fokusirani na misiju i da se uverite – bez obzira na veličinu vaše kompanije – da ste usklađeni”, rekla je Alba.

  Podsetimo, kompanija The Honest,  izašla je na berzu polovinom prošle godine i već u prvom danu kroz IPO (inicijalna javna ponuda) zaradila 413 miliona dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE