Kako stres na poslu i u životu utiče na žene?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako stres na poslu i u životu utiče na žene?

  Način života mnogo utiče ne samo na naše fizičko zdravlje, već i na psihičko stanje i osećanje sreće uopšte. Mi zaista imamo moć da promenimo loše navike i kada konačno skupimo hrabrosti da sprovedemo u delo te teške promene, osećamo se mnogo bolje.

  Stres na poslu, i u životu generalno, nije neuobičajena pojava, naprotiv.Ali ako ste stresnim situacijama izloženi svakodnevno, trpi vase zdravlje – i psihičko i fizičko.

  Budiš se u 6 u nadi da će tvoj biti čitav svet. Tuširaš se dok deca i muž spavaju. Izlaziš iz kupatila – već su svi ustali. Nema veze. Spremaš doručak, kuvaš kafu. Dok oblačiš decu, oblačiš i sebe. Oni doručkuju. Ti nemaš vremena za doručak. Nema veze. Uzećeš nešto iz pekare. Nisi stigla da popiješ kafu. Nema veze, kupićeš usput. Jedno dete voziš u vrtić, drugo kod bake. Žuriš na posao, kasniš i nemaš vremena ni za kafu ni za doručak. Nema veze. Na poslu te sačeka mali million nezavršenih stvari i probili ste rok. Nema veze, ja ću. Kasniš na sastanak. Traže od tebe da napraviš nešto što nije bilo dogovoreno i što nije tvoj posao. Napravićeš. Nema veze. Propuštenih poziva million. Zoveš klijente. Ne skidaš osmeh sa lica. Voliš svoj posao. Oni nisu u pravu, ali klijent je uvek u pravu, zar ne? Nema veze. Sve ćeš rešiti. Pauza za ručak. Zove te vaspitačica iz vrtića. Tvoje dete možda ima boginje, trebalo bi da ga uzmeš. Nisam ručala, ali nema veze, ako krenem za pet minuta i uhvatim taksi možda ću i stići. Gužva je u saobraćaju, kolona se ne pomera. Gladna sam. Nema veze, taman imam vremena da otvorim laptop i odgovorim na mejlove. Odvedeš dete kod bake. Žuriš da se vratiš na posao. Dobijaš materijale koji nisu dobri, rešenja koja nisu tako prvobitno dogovorena. Sredićeš to popodne. Nema veze. Uh, popodne idete na proslavu rođendana. Skroz si na to zaboravila. Organizuješ da se baka pobrine oko dece. Stižeš kući u isto vreme kad i muž. Peglaš košulju, sebi ne stižeš da opeglaš. A šta ću ja obući? Ma, nema veze.

  U trenutku osetiš oštar bol u predelu grudi. Nema veze.

  IMA VEZE!

  Moraš da brineš o sebi. Ako vodiš računa o ishrani, o tome šta ćeš obući i koliko ćeš spavati, vodićeš računa i o svom zdravlju. Budi sama sebi na prvom mestu bar jednom u toku dana. Počni da biraš šta ćeš danas zdravo pojesti, koju ćeš kombinaciju obući na poslu, a koju na rođendanu. Opeglaj haljinu PRVO sebi. Negovana, lepo sređena i zdrava žena je samouverena i ispunjena pozitivnom energijom potrebnom za obavljanje svakodnevnih obaveza, ali i prevazilaženje životnih prepreka.

  Na isti način kao što brine o svom spoljašnjem izgledu, šta će obući, kako će se isfenirati, našminkati, žena MORA da brine i o svom zdravlju, treba redovno da se samopregleda i odlazi kod lekara.

  Preventivni pregledi su najvažniji korak u borbi protiv ove opake bolesti zato što ukoliko je otkriven na vreme, rak dojke je izlečiv.

  Podršku je pružio i vaš omiljeni brend Lindex, koji će donirati 10% prihoda od prodaje kompletnog asortimana sa odeljenja Veš i Žene Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: M.P.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE