Kako ŠTENE može da spasi vašu LJUBAV

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako ŠTENE može da spasi vašu LJUBAV

  Ovo je jedna od najpoznatijih tehnika u psihologiji, mali trik, kako da spasete svoj brak. Onima koji su odaljeni male životinje mnogo pomažu, a do ovog zaključka je dovela jedna izuzetno neobična studija.

  Ljudi koji su dugo u vezi znaju koliko je teško da održe intenzitet svojih emocija i bliskost tokom godina. Kako bi našli način da pomognu ovakvim parovima naučnici su sproveli brojna istraživanja.

  Ministarstvo odbrane Amerike sprovelo je ovo istraživanje kako bi pomoglo svojim vojnicima koji često nisu kod kuće i često im se brakovi ugrožavaju s godinama. Ono što su psiholozi uradili jeste neka vrsta reprogramiranja uma koristeći slike ljupkih životinja. Ideja je bila da se na identičan način stvore veze sa fotografijama partnera.

  Podsticanje uspomena i asocijacija je jedna od najranijih psiholoških tehnika. Na primeru 144 ispitanika bračnih parova kojima su pokazivane slike partnera je sprovedena studija, piše Spring. Istraživanja su pokazala da je većina onih koji su imali neutralnu ili negativnu asocijaciju pri pokazivanju partnera, su promenili emocije nakon što su te slike pokazane u grupaciji sa lepim fotografijama, naročito štenaca.

  Autori studije pokazali su iznenađenost rezultatima. Ipak, oni su naglasili da razvijanje emocija radi na ovom principu i da je zato odličan način da održite dobar odnos sa partnerom da u kući imate malu životinju, najbolje štene, te da će povratak kući biti srdačniji i srećniji i da će vezivati lepe uspomene u kriznom periodu.

  [preporucene_vesti ids=”268105, 265470, 266587″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE