Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je Mask jednim tvitom DIGAO KRIPTOVALUTE iz „mrtvih“?

  Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu i samoproglašeni otac Dogecoin-a, izjavio je da nepokolebljivo podržava vodeću mim kriptovalutu, Dogecoin.

  Generalni direktor Tesle je ranije objavio na Tviteru: „Nastaviću da podržavam Dogecoin. Takođe je otkrio u odgovoru korisniku da još uvek kupuje taj mimecoin.

  Kao i obično, Doge je reagovao na milijarderov tvit, a cena je porasla za 11 odsto sa 0,052 dolara na 0,058 dolara uprkos medveđem tržištu.

  Maskova izjava o njegovoj kontinuiranoj podršci Dogecoin-u dolazi nekoliko dana nakon što je američki investitor ove kriptovalute podneo tužbu od 258 milijardi dolara protiv njega i dve njegove kompanije, Tesla i SpaceX, zbog navodnog promovisanja Doge-a i manipulisanja cenom kriptovalute.

  I bitkoin oživeo

  Bitkoin, najpopularnija kriptovaluta, ponovno je oživela: cena je skočila blizu 20.000 dolara, što je porast od 4,7 odsto u poslednja 24 sata. Bitkoin je 18. juna pao na 17.677,43 dolara pre nego što se oporavio na 18.290,75 dolara neposredno pre Maskove izjave.

  Eter, druga kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, bio je sinoć na 1.051,09 dolara, što je porast od devet odsto u poslednja 24 sata. Izvorni token platforme etereum pao je na samo 881 dolar prethodnog dana, što je najniži nivo od januara 2021.

  Eter i bitkoin zajedno predstavljaju nešto više od 55 odsto vrednosti kripto tržišta, koja se često menja u zavisnosti od njihove cene. Kripto tržište u celini poraslo je za 3,7 odsto na 972 milijarde dolara za samo sat vremena nakon Maskove poruke.

  Ilon Mask, Tviter (Beta/AP)

  Kako je objavljeno, tužilac Keith Johnson opisao je Dogecoin kao „kripto piramidalnu šemu“ i naveo da su ga Musk i njegove kompanije namerno promovisali kao legitimnu investiciju.

  Tužilac je tvrdio da je milijarderovo podržavanje Dogecoin-a navelo mnoge ljude da investiraju u kriptovalutu, koja je nedavno pala za više od 90 odsto u odnosu na najviši nivo iz 2021. godine od 0,73 dolara.

  Johnson traži 86 milijardi dolara odštete od milijardera i 172 milijarde dolara za gubitke nastale od trgovanja Doge-om od 2019. On takođe želi da Musk prestane da promoviše ili podržava kriptovalutu.

  Mask bi mogao da izgubi mnogo, posebno ako se ima u vidu da ovo nije jedini problem s kojim se trenutno suočava. Tužitelj tvrdi da je Musk iznosio lažne informacije, što je mnoge navelo da pomisle da će kriptovaluta koja je počela kao mim jednog dana zaista nešto vredeti. Johnson tvrdi da Doge ne vredi ništa i traži 86 milijardi dolara kao odštetu za gubitke koje je pretrpeo zbog Muskovih spekulacija. Traži i da se zabrani promovisanje ove kriptovalute.

  Kriptovaluta (Pixels)

  Kad Mask kaže kripto investitori slušaju

  Iako Elon Musk nije bio u potpunosti aktivan u kripto prostoru sve do 2021. godine, njegov prvi tvit o Dogecoin-u je bio u aprilu 2019. godine, kada je podelio mim psa sa natpisom „Dogecoin rulz“. Godine 2021, izvršni direktor Tesle postao je jedan od najvećih uticaja na kriptovalute. Od tada, kada milijarder progovori, kripto investitori slušaju, a cene rastu ili padaju, u zavisnosti od njegovih tvitova.

  Na primer, kada je Mask dodao bitkoin u svoju Tvitter biografiju u januaru 2021. godine, vodeća kriptovaluta je dobila 15 odsto na vrednosti. Slično, milioni su izbrisani sa kripto tržišta kada je najavio da će Tesla prestati da prihvata Bitkoin kao sredstvo plaćanja zbog ekoloških zabrinutosti u maju iste godine.

  Kriptovalute, bitkoin (Pixabay)

  Nakon što se žalio na uticaj Bitkoina na životnu sredinu, Ilon Mask je postao strastveni pristalica Dogecoin-a. Počeo je da tvituje o mimecoin-u, a cene imaju tendenciju da reaguju u skladu sa tim. Prošlog meseca, milijarder je najavio da bi korisnici mogli da kupe Teslinu robu koristeći Doge sa SpaceX-om koji će uskoro uslediti. Dogecoin je porastao 15 odsto nekoliko minuta nakon objave.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE