Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako igranje ’STRATEGIJA’ može da unapredi vaše POSLOVNE veštine

  Poznati londonski bloger i poznavalac društvenih mreža Majkl Gordman pasionirani je gejmer i kako kaže to mu je mnogo pomoglo u poslovanju. Zato je odlučio da sa čitaocima Let’s reach success-a podeli kako igranje ’strategija’ može da unapredi vaše poslovne veštine.

  Igranjem strategija možete razviti sledeće veštine:

  Prilagodljivost

  Ovakve igrice vas stavljaju u mnoge teške situacije u kojima morate brzo donositi odluke. One vas takođe primoravaju da prihvatite promene i da se prilagodite novonastalim situacijama, što je veoma korisna veština za poslovanje.

  Žrtva

  U igricama veoma često morate da se odreknete nečega da biste dobili nešto drugo. Strategije vam uvek daju puno izbora ali morate prioretizovati i napraviti žrtvu zarad onoga što vam je trenutno u fokusu. U ovim igrama ne možete imati sve i od početka pravite strategiju kako ćete se razvijati i da li će fokus biti na borbama, resursima, izgradnji… Svaka odluka (žrtva) vam daje drugu prednost. Ovo je važna poslovna lekcija.

  Sagledavanje šire slike

  Kroz strategije učite da uvek postoji drugi ugao gledanja i koliko je važno da sagledate širu sliku jer dešavanje nije samo u trenutnoj poziciji već na celoj mapi. Ono pokazuje da mnogo spoljnih faktora utiče na vas i da morate razmiljati o mnogo više stvari osim o pukom ubijanju neprijatelja. Ukoliko naučite da budete originalni u igri bićete takvi i u životu.

  Liderstvo

  Svaka video igra može da vas nauči liderskoj dinamici jer su stvari pod vašom kontrolom i sami pravite organizaciju i strategiju za pobedu. Odgovornost je na vama i morate povesti svoje ’trupe’ ka pobedi. Bez obzira da li nešto gradite, napadate ili uzgajate vi ste glavni za sve i kreirate ceo igrački život. Uradite tako i sa stvarnim životom.

  Istrajnost

  Iako kažemo da život nije igra jer u njemu nema restarta ili vraćanja poteza, i u životu možemo ustati posle svakog pada. U poslovanju moramo učiti iz svojih grešaka. Veoma je važno da nikada ne odustajete ukoliko snažno verujete u sebe i svoju ideju. Kada u igri izgubite možete vratiti potez i smisliti novu strategiju. To će vas naučiti da u osnovi bolje promatrate i donosite bolje odluke.

  [preporucene_vesti ids=“257700, 114065, 109706″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE